PaaS

Vilkas notkistaa kehitystä Jelastic-alustalla

Aino von Bonin
20.10.2016 | Aino von Bonin

Vilkas_tausta.jpg

Verkkokaupparatkaisujen Suomen markkinajohtaja Vilkas Groupin it-infra on löytänyt kotinsa DataCenterin salista jo hyvän aikaa sitten. Osaajat voivat keskittyä ydintekemiseensä, kun korkean käytettävyyden konesalipalvelu toimii taustalla.  Vilkkaalla on kuitenkin tunnistettu kasvava tarve ketterään testaukseen ja pilotointiin. DataCenterin palvelupäällikkö Janne Niskanen ehdottikin Vilkkaalle uuden Jelastic-palvelun testaamista.

Sovelluksiin vauhtia ilman ylläpidon tuskaa

Vilkkaan osaajat ovat testanneet Docker-teknologiaa, mutta Jelasticin kanssa he pääsivät testaamaan uutta konttiteknologiaa toden teolla. Jo ensimmäisessä demossa saatiin näppärästi siirrettyä olemassa oleva ympäristö pyörimään Jelasticin päälle.

Seuraavassa vaiheessa Jelastic-testiin ovat päässeet sovellukset, joita hyödynnetään Vilkkaan lisäarvopalveluissa. Käyttöönotto sujui ongelmitta, eikä ylläpitojumpan kanssa ole jouduttu hikoilemaan.

Pois isoista järjestelmistä kohti ketterästi skaalautuvia ratkaisuja

Vilkkaan teknologiajohtaja Timo Kallela kertoo ensivaikutelman perusteella olevansa vakuuttunut erityisesti Jelasticin skaalautuvuudesta ja hinnoittelumallista. Myös sovellusten elinkaarenhallinta on sujuvaa, kun auto-deployment auttaa uusimpien versioiden hallinnassa.Timo_Kallela.png
”Isoista kankeista järjestelmistä siirrytään pienempiin keskenään keskusteleviin ratkaisuihin. Meilläkin on sovelluksia, joiden kapasiteetin tarve vaihtelee paljon. Sovellus voi olla hyvin pienellä käytöllä 23 tuntia vuorokaudessa, ja tunniksi kysyntä kasvaa merkittävästi. Jelastic-alusta skaalautuu tarpeen mukaan, ja maksamme vain aidosta käytöstä”, Kallela kertoo.  

Kallelan mukaan Vilkas on testannut myös AWS:n vastaavaa tarjoamaa. DataCenterin tarjoama ylläpidon helppous ja datan sijainti Suomessa ovat kuitenkin vieneet toistaiseksi voiton.  

Ketterää kehitystyötä tiimin kesken

Kallela kertoo, että Jelasticin käyttöön kannustetaan sisäisesti. Alustan avulla kehittäjät pääsevät testaamaan ratkaisuja nopeasti, ja sisänen kehitystyö helpottuu. Myös Jelasticin ostaminen on helppoa: lasku tulee muun palvelulaskutuksen mukana eikä luottokorttien kanssa tarvitse pelata.  

Vilkas Group

Vilkas Group on verkkokaupparatkaisujen ammattilainen, jonka asiakkaana on nykyisin jo yli 1300 verkkokauppiasta. Vilkas Group on verkkokauppapalveluiden Suomen markkinajohtaja, jonka ratkaisujen avulla verkkokauppias pysyy verkko-ostamisen aallon harjalla ilman syvällistä teknistä osaamista.

 

Lataa Jelastic - Aloittajan opas

 

Aino von Bonin
Kirjoittaja Aino von Bonin