PaaS

Video: Mihin Jelastic tuo säästöjä?

Heikki Lavanko
28.09.2017 | Heikki Lavanko

Jelastic tuo säästöjä.png

Pilvialustojen hinnoittelun kanssa kannattaa olla tarkkana. Mistä ja miten hinta muodostuu?

Jelasticissa yhtälö on simppeli: maksat mistä käytät, ja tiedät mistä maksat. Ja tuloksena on selvää säästöä sekä ajallisesti että pienentyvien suorien kustannusten muodossa.

Avaan videolla muutamia keskeisiä perusteluita säästölle:

Aika: Uusien ympäristöjen luominen on nopeampaa

Jelasticin avulla uusien ympäristöjen luominen on helppoa ja nopeaa - kiitos käyttöliittymän ja container-teknologian. Voit hyödyntää myös valmiita, muutamilla klikkauksilla asentuvia valmiita sovelluspaketteja. Kehittäjä säästää työaikaansa, ja asiakkaan ei tarvitse odotella ympäristön pystyttämistä. Tein aikaisemmin videon, jossa vertailen Wordpressin asentamista AWS-, Azure- ja Jelastic-ympäristöihin – Jelastic oli yli tuplasti nopeampi kuin kakkoseksi yltänyt AWS.

Raha: Et maksa allokoinneista, vaan käytöstä

Jelasticin hinnoittelu toimii dynaamisesti, eli suomeksi sanottuna joustaa käytön ja tarpeen mukaan. Sinun ei tarvitse maksaa satunnaisten ruuhkapiikkien mukaan mitoitetuista kiinteistä resursseista, vaan Jelastic huomioi ympäristöltä veloitettavat resurssit käytön mukaan. Voit myös skaalata ympäristösi resursseja, vaikka automaattisen horisontaalisen skaalauksen avulla! Näillä ominaisuuksilla kustannukset pysyvät kurissa, ja mahdolliset ruuhkapiikit eivät vedä mattoa jalkojesi alta. Voit lukea lisää Jelasticin hinnoittelumallista tästä blogitekstistä.

Aika ja raha: Ei infrainvestointeja tai palvelinten päivittelyä – voit keskittyä olennaiseen

Me huolehdimme Jelastic-ympäristösi infrasta – toimitamme alustan käyttöösi palveluna. Sinun ei tarvitse huolehtia alustapalvelinten päivittämisestä, vaan voit keskittyä tärkeimpään, eli sovelluskehitykseen.

Lue myös: 8 ohittamatonta syytä valita Jelastic seuraavaan sovellusprojektiisi

Bonus: Läpinäkyvyyttä laskutukseen ja resurssien käyttöön

Jelasticin hallintaportaalista voit helposti tarkastella reaaliaikaisesti resurssien käyttöä, palvelun tilaa sekä laskutusta. Voit myös ladata laskutustiedot määrittämältäsi ajalta csv-muodossa mahdollista tietojen jatkokäsittelyä varten. Vältyt yllätyksiltä ja voit tarvittaessa tehdä nopeitakin muutoksia, joilla varmistat optimaalisen kustannustason.

Tutustu Jelasticiin tarkemmin

Jelastic sopii erinomaisesti verkossa tuotettavaan palveluun, sovellukseen tai sivustoon, tai vaikka yksittäisten palvelimien tuottamiseksi. 

Jelasticin ydinajatus on tuottaa koodinajoalustaa sovelluskehittäjille, mutta Jelasticin toiminnallisuudet eivät rajoitu vain sovelluskehityksen tarpeisiin. Virtuaalipalvelimia tai Docker-containereita käytettäessä mahdollisuudet ovat lähes rajoittamattomat. Lue lisää ja kokeile Jelasticia ilmaiseksi 14 päivän ajan:

Kokeile Jelasticia ilmaiseksi

Lisää hyödyllistä Jelastic-tietoutta löydät Aloittajan oppaastamme:

Lataa Jelastic - Aloittajan opas

Heikki Lavanko
Kirjoittaja Heikki Lavanko