ValttiJengi, Viestintä ja tiimityö

Valtin henkilöstökerhoista lisää yhteisöllisyyttä

Pia Santanen
14.02.2022 | Pia Santanen

Valtti Outdoor nuotio

Meillä Valtilla yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja oleminen ovat ihan ensiarvoisen tärkeitä ”valttikulttuurin” peruspilareita. Niin kuin monessa yrityksessä, poikkeukselliset ajat ja etätyösuositukset ovat vähentäneet spontaaneja kohtaamisia. Kaikesta huolimatta kaikkea kivaa on kuitenkin kehitelty, jotta vuorovaikutus säilyisi vaikkei usein tavatakaan.

Viime syksynä starttasimme Valtilla mahdollisuuden perustaa henkilöstökerhoja. Niiden tarkoituksena on työntekijöiden yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin lisääminen. Kerhot ovat henkilöstön itsensä koordinoimia ja avoimia kaikille. Niissä pääsee harrastamaan erilaisia asioita ja tutustumaan paremmin työkavereihin. Tällä hetkellä on käynnistetty jo Wellness-kerhoa, Disc Golfia, Outdoor-kerhoa, E-Sportsia, pokerikerhoa ja lautapelikerhoa. Ja monia muita on suunnitteilla.

Itse olen hurahtanut retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen. Työporukasta sainkin kaverikseni Outdoor-kerhoon mukavan joukon samanhenkisiä valttilaisia. Muutama patikka onkin jo ehditty tekemään; on ollut mahtavaa tutustua työkavereihin ja jakaa mukavia luontohetkiä hyviä eväitä unohtamatta. Viimeisin patikkareissu olikin vähän extremempää meininkiä… Olimme hyvissä ajoin suunnitelleet seesteisen talvipatikoinnin Evon kansallispuistoon ja vuokranneet metsähallituksen entisen savottakämpän yöksi. Ajatuksena oli viettää mukava ilta työkavereiden kanssa ja lämmitellä puusaunassa patikan jälkeen. Seesteisyys olikin sitten kaukana, kun ”vuosikymmenen lumimyräkkä” Valtteri saapui sääennusteisiin. Pitkään pohdimme perutaanko reissu, mutta kyllä sitä oli niin odotettu, että päätimme pienen porukan kesken lähteä ja olihan siellä jollakulla neliveto alla, jos olisi huonosti käynyt. 

Oli mahtavaa patikoida kauniin lumisen kansallispuiston siimeksessä, tosin polkuja ei juurikaan ollut. Näin ollen päädyimmekin sitten hieman harhaan, ja suunnistimme lopulta jäätyneen lammen poikki laavun suuntaan. Pientä jännitystä tuli koettua, kun jalka upposi jäällä sohjoon, mutta onneksi ei sen enempää käynyt. Savottakämpälle ehdimme sopivasti ennen pahinta myräkkää. Pääsin vielä kokeilemaan työkaverin lumiliukukenkiä; oli muuten todella hauskaa! Kerhossa jaammekin toisillemme kokemuksia eri retkeilyvarusteista ja -kohteista.

Puusaunan lämpö ja yhteiset kokkailut saivat unohtamaan ulkona tuiskuavan myrskyn ja onneksi seuraavana aamuna tiet olivatkin aurattuja hyvissä ajoin. Pääsimme kukin turvallisesti kotiin taas yhtä kivaa muistoa rikkaampana. Seuraavaa reissua odotellessa! Ennen sitä on kuitenkin suunnitteilla retkiluistelua, joten kohta taas nähdään! 

Valtti Outdoor patikkaretkeläisiltä saatuja fiiliksiä Pian kasaaman videon muodossa. Maasto ja sää oli haasteellinen, mutta hauskaa oli.

Yhteisöllisyyden lisäksi Valtilla panostetaan osaamisen kehittämiseen; kannustetaan ja tarjotaan mahdollisuuksia jatkuvaan oppimiseen ja oman ammattitaidon kehittämiseen. Työkulttuuri on rempseä, rento ja avoin; tekemisen meininkiä piisaa. Työntekijöiden hyvinvoinnista halutaan pitää huolta, ja etätyömahdollisuudet sekä joustava työaika helpottavat arjen sujumista. Lisäksi meillä on todella passelit työsuhde-edut, kuten täydet lomat heti työsuhteen alusta alkaen, lounas- ja virike-etu, erittäin laaja työterveyshuolto, hierontaa puoleen hintaan, sairaan lapsen hoitoetu, vapaa-ajan tapaturmavakuutus, hammashoitoetu ja etätyöpisteen tuunausavustus.

Nyt on muuten mahtava kasa uusia paikkoja tarjolla, käypä kurkkaamassa josko natsaa omiin intresseihin!

Katso avoimet työpaikat

Hakeminenhan on superhelppoa; muutama napakka kysymys ja se on siinä. Tervetuloa porukkaan!

Terveisin,

Pia

Pia Santanen
Kirjoittaja Pia Santanen