Tietoturva, IAM

Turvallinen pääsy yrityksen järjestelmiin - työskentelypaikasta riippumatta

Henri Talvitie
23.03.2020 | Henri Talvitie

 

”Paras digitaalinen työntekijäkokemus lähtee yleensä siitä, että sulla on automatisoitu järjestelmä, joka luo sinne kaikki tilit oikeuksilla kaikkiin järjestelmiin – heti ensimmäisestä päivästä eteenpäin.”

Tällä videolla Okta:n teknologinen strategiajohtaja Sami Laine puhuu työntekijöille tärkeistä eduista ja hyödyistä, kun yrityksen identiteetin- ja pääsynhallinta hoidetaan tietoturvallisesti ja tehokkaasti.

Laine kertoo, että työntekijän laitteissa tulisi olla laitteenhallintajärjestelmä, joka ei tule tielle vaan mahdollistaa automaattisen ja itsetehdyn provisioinnin. Näin työntekijän ei tarvitse ottaa yhteyttä it-henkilöihin kertaakaan.

”Laitteenhallintajärjestelmä, joka ei tule tielle.”

Kaikkein tehokkain tapa tehdä pääsynhallinnan automatisointi on integroida HR as a Master, jossa HR-järjestelmä automaattisesti luo kaikki tarvittavat tilit ja myös poistetaan, kun työntekijä poistuu, kertoo Laine.

Salasanattomassa käyttökokemuksessa voidaan salasanan sijaan käyttää jotain muuta autentikointia, esimerkiksi sormenjälki- tai kasvojen tunnistusta. Katso video ja lue HR:n ja IT:n yhteispelistä lisää alla olevasta blogista.

Lue: HR:n ja IT:n yhteispeli tuo säästöä ja sitouttaa työntekijän

Henri Talvitie
Kirjoittaja Henri Talvitie