Tietoturva, IAM ja pääsynhallinta, Digitaalinen työympäristö

Uuden normaalin ajan tietotyö - turvaa yrityksesi tuottavuus

Atte Kekkonen
23.09.2020 | Atte Kekkonen

Turvallinen-digietätyö

Keväällä alkanut poikkeustilanne ja sitä myötä muuttunut työarki uhkaa yrityksien tietoturvaa. Koronaepidemia on mahdollistanut uudenlaisia verkkohuijauksia myös Suomessa ja yrityksissä olisi tärkeää miettiä, miten taataan turvallinen ja sujuva it-arki, kun työntekijät työskentelevät hajautetusti etäkonttoreilla. 

Meille Valtilla on tärkeää, että jokaisella yrityksen työntekijällä on helppokäyttöinen ja tietoturvallinen työympäristö siellä missä hän kulloinkin työskentelee. Työn jatkuvuuden mahdollistaminen on meille kaiken A ja O.

 

Minkälaisia haasteita kohtaamme?

Vain 19 prosenttia* yrityksistä oli valmiita siirtymään suoraan etätöihin poikkeustilanteen alkaessa. Valtaosalla yrityksistä oli ja on edelleen ongelmia esimerkiksi seuraavien asioiden kanssa:

 • VPN:n kapasiteetti ei riitä

  Ongelmia voi syntyä, jos työnantajan vpn-yhteydet eivät ole ajan tasalla. Lisäksi jatkuva päivitys ja suojautuminen kehittyneiltä uhilta on perinteisillä VPN-ratkaisuilla hankalaa tai käytännössä jopa mahdotonta.
 • Puutteet tietoturvassa ja laitehallinnassa

  Yrityksen on hallittava työntekijöiden turvallinen pääsy kaikkiin sovelluksiin ja laitteisiin työskentelypaikasta riippumatta. Erityisesti laitteiden turvaamiseen ja hallintaan on kiinnitettävä erityistä huomiota, kun työskentely tapahtuu muualla kuin yrityksen omissa toimitiloissa.
 • Pula tietoturvaosaajista

  Tietoturvaosaajat ovat poikkeusoloissa tiukoilla ja omin voimin tilanteiden ratkaiseminen on haastavaa. Yli kolmannes organisaatioista kertoo osaajapulasta tiimeissään. Tietoturva on jokaisen yrityksen työntekijän vastuulla, joten kattava tietoturvaosaaminen on tärkeää.
 • Lisäntyneet kyberhyökkäykset

  Kyberhyökkäykset lisääntyivät pandemian alettua jopa 53%**. Yhä kehittyneemmät hyökkäykset kohdistuvat nyt myös käyttäjien kotiympäristöihin ja laitteisiin.
*Osterman Research 4/2020
** Global Incident Response Threat Report / Vmware 8/2020

Lue lisää VMware pääsynhallinnan ratkaisuista

Miten vastaamme haasteisiin?

Kokemuksemme mukaan haastava tilanne hanskataan parhaiten, kun hallitun ja tuottavan digitaalisen työympäristön kulmakivinä toimivat:

Digitaalinen-työympäristö-Valtti

Huomioi nämä asiat uuden normaalin ajan tietotyössä:

 • Suojaa päätelaitteet, IT-ympäristö ja käyttäjätiedot

  Varmista, että käytössänne on kattava tietoturva myös päätelaitteissa. Ota käyttöön viimeistään nyt vahva tunnistautuminen! Ohjeista henkilökuntaan hyviin tietoturvakäytäntöihin.
 • Varmista loppukäyttäjien tuki

  Varmista, että laitteet ja ohjelmistot ovat käyttäjillä tuottavassa käytössä, ja it-arki pyörii sujuvasti. Loppukäyttäjien tukipalvelut tuovat tukea myös etäkonttoriin.

 • Ota Microsoft 365 ja muut pilvipalvelut täysmittaisesti käyttöön

  Osaava IT-kumppani auttaa pilvipalveluiden täysimittaisessa käytössä ja hallinnassa.

Katso esitys tallenteena alta: 

 

 

Tutustu lisää tietoturvalliseen etätyöhön ja lataa tietoturvallisen etätyön tarkistuslista!

Lataa: Tietoturvallisen etätyön tarkistuslista

Atte Kekkonen
Kirjoittaja Atte Kekkonen