Asiantuntijapalvelut, Valtin palvelun tekijät

Valtin palvelun tekijät - Tikettien nopeaa käsittelyä ja kylmää päätä

Marika Mehtälä
10.05.2019 | Marika Mehtälä

Seuraavaksi Valtin palvelun tekijät blogin vuoroon pääsee tuotantotiimin Juho Syrjänen. Juho on harrastanut lapsesta asti koneiden kanssa ja tiesi jo silloin, että haluaa työskennellä tulevaisuudessa it-alalla. Seuraavaksi Juho kertoo millaisia työpäivät ovat Valtin tuotannossa sekä miten tuotannot hommat näkyvät asiakkaalle.

Juho Syrjänen

Juho viettää vapaa-ajallaan paljon aikaa tietokoneen ääressä ja koodailee esimerkiksi IOT-laitteita omaksi ilokseen. Yksi Juhon koodaamista järjestelmistä ilmoittaa esimerkiksi, kun hänen kissojensa kissanhiekka loppuu tai hänen Pasi-koiransa haukkuu.

Ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn opintojen jälkeen, Juho on ehtinyt työskennellä it-alalla jo useamman vuoden. Valtille hän tuli yrityskauppojen myötä helmikuussa 2018. Hän työskenteli aiemmin lähituen parissa, mutta on myöhemmin siirtynyt tuotannon työtehtävien pariin. 

Millaista on työskennellä Valtin tuotannossa?

”Työni tuotannossa koostuu pitkälti tikettien läpikäynnistä, konsultointipalveluista asiakkaille, erilaisista projekteista, käyttöönotoista ja virtuaalipalvelimien asentamisesta. Lisäksi työskentelen pari päivää viikossa konesalissa.

Jos asiakkaalla ei joku toimi, niin meidän hommana on korjata se! Parasta on, kun joka päivä tulee jotain uutta. Nautin siitä, että tekemällä opin jatkuvasti. Ja vaikka välillä kylmä hiki onkin otsalla erilaisia ongelmia ratkottaessa, niin meillä on hyvä tiimi, jossa kaikki osaavat neuvoa ja auttaa muita.

Arvostan omassa työssäni sitä, että saan kehittää itseäni jatkuvasti. Pääsen työskentelemään uusien teknologioiden kanssa ja viimeisimpänä olen esimerkiksi suorittanut Googlen sertifikaatteja. Valtilla on hienoa, että jos haluaa olla mukana jossain uudessa, niin sitä pääsee usein myös tekemään, kun ilmoittaa halukkuutensa. Meillä on hyvä työporukka ja tykkään, kun koko ajan tulee kasvun myötä uusia työkavereita lisää. Lisäksi meillä on hyviä esimiehiä, jotka motivoivat myös itseäkin kehittymään lisää. "

”Joka paikassa ei pääse itse kehittymään niin paljon kuin Valtilla”

Miten tuotannon työt näkyvät asiakkaalle?

"Asiakkaalle työmme tuotannossa näkyy siten, että olemme asiakkaalle mukana asiantuntijatehtävissä, vastaamme tiketteihin sekä työskentelemme konesaleissa. Uusissa asiakkuuksissa olemme mukana siinä vaiheessa, kun kauppa on solmittu ja sopimukset käyty läpi, joilloin se siirtyy meille tuotantoon, palvelupäälliköille ja Service Deskiin. Eli teemme monen eri tiimin kanssa talon sisällä yhteistyötä.

Mielestäni hyvää asiakaspalvelua on reagoida ja hoitaa tiketit mahdollisimman hyvin ja nopealla aikataululla. Olemme saaneet paljon kiitosta nopeasti hoidetuista asioista sekä meillä on hyvä tyytyväisyys tiketeissä sekä NPS on korkealla. Oman onnistumisen tunteen lisäksi, data puhuu siis myös puolestaan onnistumisista.

Työskennellessä tuotannossa tarvitaan hyvää paineensietokykyä, sillä näissä hommissa pitää olla erityisen varovainen ja tietää mitä tekee, sillä asiat tehdään usein tietyssä aikataulussa ja kyseessä on isot kriittiset järjestelmät. Isoimmat asiat tehdään yhdessä tiimin kanssa, josta löytyy asiantuntevia tyyppejä. Erityisesti huoltokatkojen ajan, täytyy pitää pää kylmänä, sillä tietyt asiat pitää hoitaa rajatussa ajassa onnistuneesti, koska muuten ne vaikuttavat asiakkaiden toimintaan ja tätä ei tietenkään tahdota."

Ota yhteyttä Juhoon LinkedInissä.

Lue Palvelun tekijät-blogisarjan muut jutut tästä!

 

Marika Mehtälä
Kirjoittaja Marika Mehtälä