Microsoft 365, Digitaalinen työympäristö

Power Apps mahdollistaa ketterän sovelluskehityksen

Markus Rautio
20.05.2021 | Markus Rautio

PowerApps_sovelluskehitys_Valtti

Power Apps on osa pilvipohjaista Microsoft Power Platform -kehitysalustaa, joka on yleisesti käytetty termi kuvaamaan Microsoftin neljää tuotetta: Power BI, Power Automate (aiemmin tunnettu nimellä Flow), Power Virtual Agents sekä jo mainittu Power Apps. Tässä blogissa kerron lisää Power Appista ja sen tuomista mahdollisuuksista moderniin sovelluskehitykseen.

Mikä ihmeen Power Apps? 

Power Appsilla voidaan rakentaa ja kehittää asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöityjä liiketoimintasovelluksia. Ratkaisu mahdollistaa nopeat ja ketterät toteutukset, sillä sen käyttö ei vaadi pro-code-syväkoodaamista alusta alkaen, vaan sovellukset luodaan niin sanotulla low-code-koodaamisella yhdistäen tietoa eri lähteistä ja rakentaen valmiista palikoista yrityksen tarpeiden mukainen sekä näköinen sovellus.  
 
Power Apps sisältyy mm. Office 365 E1-E5 lisensseihin, eli erillistä lisenssimaksua ei välttämättä tarvita Power Appsin peruskäytön hyödyntämiseen. Office 365 lisensseihin sisältyvä Power Apps mahdollistaa kevyet toteutukset hyödyntäen esimerkiksi Sharepoint ja Microsoft Teams -järjestelmiä.  

Ratkaisun hyödyt   

Ketterä sovelluskehitys on avain tehokkaaseen sekä mukautuvaan digitaaliseen toimintaan. Power Appsilla toteutetut sovellukset ovat täysin responsiivisia, eli niiden käyttö onnistuu laiteriippumattomasti. 

Ratkaisulla voidaan myös modernisoida olemassa olevia sovelluksia ja digitalisoida sellaisia töitä, jotka nykymallissa vaativat turhaa manuaalista työtä.  Yrityksen tarpeiden muuttuessa ja kasvaessa Power Apps-sovellukset ovat helposti ja ketterästi muokattavissa vastaamaan uusiin tarpeisiin. 

Esimerkkicase: Oletko toimistolla -sovellus 

Power Apps mahdollisti yritykselle helpon tavan seurata toimistolla työskentelevien henkilöiden määrää. Yritys tarvitsi apua toimistolla työskentelevien henkilöiden ja henkilömäärien seuraamiseen useassa toimipisteessä. Ennen Power Appsilla toteutettua sovellusta yritys seurasi henkilömääriä manuaalisesti muun muassa toimistolla olevalla lapulla, johon työntekijät kirjoittivat nimensä ja tulo- sekä saapumisaikansa.  
 
Oli aika siirtää yrityksen toimistolla työskentelevien henkilöiden ja henkilömäärän seuranta nykyaikaan. Ratkaisu oli Power Appsilla rakennettu Oletko toimistolla -sovellus, jonka toteutus oli vain muutaman päivän nopea urakka. Sovelluksen kautta yrityksen työntekijät pystyvät nyt ilmoittamaan koska ovat toimistolla ja näin seurata myös päivittäisiä henkilömääriä jokaisessa toimipisteessä. 

Haluatko kuulla lisää?

Oletko toimistolla -sovellus on vain yksi esimerkki Power Appsin mahdollistamasta sovelluskehityksestä, sillä sovelluskehitysmahdollisuudet Power Appsilla ovat todella monipuoliset. Me Valtilla autamme hyödyntämään modernin Power Platformilla toteutetun sovelluskehityksen mahdollisuudet.

Tarjoamme nykyisen ympäristön ylläpitoa sekä kehitystä, ja autamme rakentamaan, käyttöönottamaan ja ylläpitämään uusia sovelluksia. Mikäli ketterä sovelluskehitys ja sen tuomat mahdollisuudet kiinnostavat, olethan yhteyksissä meihin Valtilla!
 

Ota yhteyttä Valttiin

Markus Rautio
Kirjoittaja Markus Rautio