Pilvipalvelut, Julkinen pilvipalvelu

Pilvipalveluiden käyttöönotto – miksi järjen käyttö on sallittua ja jopa suotavaa?

Heikki Lavanko
28.05.2019 | Heikki Lavanko

Pilvipalvelut työpaja

Suurimmat pilvipalveluiden tarjoajat tuovat päivittäin uusia ja yhä monipuolisempia ominaisuuksia markkinoille. Uudet toiminnallisuudet mahdollistavat liiketoiminnan kehittämisen ketterästi.

Yritysten IT:n haasteena on kyetä palvelemaan tehokkaasti, globaalisti ja tietoturvallisesti myös kasvavaa ja muuttuvaa liiketoimintaa ja vastaamaan sen vaatimuksiin. Kustannustehokkuus kulkee usein käsi kädessä järjen kanssa. Siksi pilvipalvelut kannattaa ottaa käyttöön hyvän suunnitelman siivittämänä.

Vältä nämä virheet pilvipalveluiden käyttöönotossa

Pilvipalveluiden käyttöönoton suurimpia virheitä on hätäinen periaatepäätös siirtää kerralla koko IT pilveen, jolloin tuloksena ei välttämättä saavuteta pilvipalveluiden varsinaisia liiketoimintahyötyjä lainkaan. Ei siis näin: “digitalisaatiossamme siirryimme 100% pilveen”.

IT:hen ja pilvipalveluihin liittyy myös kausittain vaihtuvaa hypeä. Yritykset kokevat tarvetta tehdä nopeita päätöksiä vain, koska näyttää siltä, että kaikki muutkin ovat lähteneet juoksemaan jonkun tietyn trendin perässä. Yksi viimeisimmistä esimerkeistä taitaa olla koneoppimisen hyödyntäminen. Ei ole vain yksi tai kaksi yritystä, jotka ovat tulleet vastaani toivoen koneoppimisen hyödyntämistä tietämättä kuitenkaan, miten heidän liiketoimintansa saa niistä parhaan hyödyn irti.

On siis aika hengittää syvään, ottaa kuppi kahvia ja tehdä hyvä suunnitelma.

Hyvin suunniteltu pilvipalvelu on puoliksi tehty

Pilvipalvelut tarjoavat mahdollisuuksia vaikkapa päivittäisten rutiinien nopeuttamiseen tai jopa automatisointiin, kapasiteetin kasvattamiseen, dokumentoinnin tehostamiseen, muutostarpeiden ennustamiseen, perinteisten palveluiden tehostamiseen ja asiakastyytyväisyyden kasvattamiseen.

On ehkä hieman kliseistäkin todeta, että pilvipalveluiden mahdollisuudet liiketoiminnan kehittämiselle ovat lähes rajattomat. Haastavaa onkin päättää, mistä päästä lähteä liikkeelle.

Pilvipalveluihin siirtymisen ratkaisevat kysymykset ovat oman liiketoiminnan haasteet: Mitä ongelmia voimme ratkaista pilvipalveluiden avulla? Halutaanko taklata esimerkiksi vanhenevan raudan ongelmaa, kapasiteetin loppumista tai nykyisen datan siirtämisen ja integroinnin vaikeuksia?

Pilvipalveluiden hallitussa käyttöönotossa auttaa kokenut asiantuntija

Älä jää miettimään yksin, me voimme auttaa! Asiantuntijamme voivat kartoittaa kanssasi, miten pilvipalveluihin siirtyminen kiihdyttää liiketoimintaasi parhaiten. Mallimme asiakkaidemme avustamiseen on:

  1. Haluamme opettaa mikä on mahdollista
  2. Haluamme oppia mitä haasteita päivittäin tulee vastaan
  3. Haluamme suunnitella miten asiat voisi tehdä toisin
  4. Haluamme olla tukena, kun muutosta lähdetään toteuttamaan ja jalkauttamaan.

Haluamme mahdollistaa asiakkaillemme helpon startin pilvipalveluiden hyödyntämiseen. Huolehdimme puolestasi siitä, että telineistä irrottautuminen tapahtuu sujuvasti ja uuteen vauhtiin päässyt liiketoimintasi myös pysyy tehokkaana, tuottavana ja tietoturvallisena.

Varaa aika pilvikonsultointiin

Heikki Lavanko
Kirjoittaja Heikki Lavanko