Konesali- ja infrapalvelut, Pilvipalvelut, Valtti

DataCenter osti Vincitin ICT-palvelut – ja se on hyvä uutinen pilvipalvelujen ostajalle

Atte Kekkonen
08.02.2018 | Atte Kekkonen

datacenter-vincit

DataCenter Finland* osti tammikuussa 2018 Vincitin ICT-palvelut eli pilvikapasiteettipalvelut, konesalin, loppukäyttäjäpalvelut sekä asiakaspalvelukeskuksen. Kaupan myötä DataCenteristä* tuli Suomen suurin yksityisomisteinen konesalipalveluntarjoaja yli 20 miljoonan euroon liikevaihdolla. Mutta mitä kauppa merkitsee käytännössä?

  1. Kaupan jälkeen DataCenter on ainoa yksityisomisteinen kotimainen toimija, joka tarjoaa konesalipalveluiden lisäksi myös julki- ja hybridipilvipalveluita korkean käytettävyyden palvelulupauksella.
  2. Jatkossa voimme tarjota asiakkaillemme palveluita ja osaamista entistä laajemmin aina pilvipalveluista sovelluksiin ja lähitukipalveluihin asti.
  3. Laajemman palveluketjun ja osaamisen myötä pystymme tukemaan asiakkaidemme kasvua ja palvelujen kehittämistä entistä tehokkaammin.

DataCenterin missio on tarjota alan parasta asiakaskokemusta maailmanluokan teknologioiden ja suomalaisen palvelun avulla – mutta mitä se tarkoittaa käytännössä ja asiakkaan näkökulmasta?

1. Saisiko olla korkean käytettävyyden suomalainen konesali, julkipilvi vai hybridi?

Liiketoimintamme ytimessä on korkea käytettävyys eli se, että asiakkaidemme liiketoiminnalle kriittiset alustat ja sovellukset ovat ylhäällä mahdollisimman suuren osan ajasta. Tärkeä osa sitä ovat myös sertifioidut prosessit ja korkea tietoturvataso.

Jatkossa tarjoamme pilvipalveluita kolmen Suomessa sijaitsevan konesalimme lisäksi myös Azuresta ja Googlesta. Kaupan jälkeen DataCenter on ainoa toimija Suomen markkinoilla jonka tarjoomaan kuuluu omien konesalien lisäksi myös julki- ja hybridipilvi.

Pilvipalvelujen ostajan näkökulmasta hyvä uutinen on, että sama korkean käytettävyyden lähtökohta pätee myös julki- ja hybridipilvipalveluissa. Haluamme tarjota saman saumattoman asiakaskokemuksen kaikille asiakkaillemme, sillä mitä kauemmin asiakkaan bisneskriittiset järjestelmät ovat alhaalla, sitä isommat käyttökatkon kustannukset – sijaitsi data missä tahansa.

2. Entä jos kaikki hoituisikin samassa osoitteessa?  palvelut laajentuvat verkko- ja lähitukiliiketoimintaan

Tiesitkö, että keskivertoihminen viettää elämässään jopa 43 päivää puhelinpalvelujen jonoissa? Jos olet joskus seurannut sivusta, kun vastuita pallotellaan edestakaisin, arvostat varmasti sitä, että koko palveluketjusta on vastuussa yksi toimija.

Palveluiden ja vastuiden pirstoutuminen on pahimmillaan todellinen resurssisyöppö myös liiketoiminnalle. Asiakkaat kaipaavatkin yhä enemmän kokonaisratkaisuja, joissa palveluprosessit tuodaan näkyviksi ja palvelulupaus voidaan antaa kerralla koko ketjulle.

Pilvipalvelujen ostajan näkökulmasta hyvä uutinen on, että tuoreen yrityskaupan myötä DataCenterin osaaminen sovellusten ja kapasiteetin yhteispelistä paranee ja palveluvalikoima laajenee konesalipalveluista verkko- ja lähitukiliiketoimintaan. Kauppa tuo DataCenterin leipiin lisää osaamista ja asiakastukea aina palvelinkeskuksesta sovellusten käytettävyyteen asti.

Asiakkaalle kauppa tarkoittaa siis tarvittaessa keskittämismahdollisuuksia ja sekä parempia palveluita että parempaa palvelua – paitsi entistä leveämmällä skaalalla, myös syvemmällä asiantuntemuksella. Nykyiset palvelut eivät muutu, mutta jatkossa pystymme tarjoamaan varsinkin palvelujen keskittäjille entistä tehokkaampia prosesseja ja laaja-alaisempaa asiantuntijaosaamista.

3. Miten olisi ketterä kumppani, joka tukee liiketoimintasi kasvua IT:n avulla?

Kukapa ei haluaisi strategista kumppania, jonka pystyy auttamaan liiketoiminnan kehittämisessä? Tuoreen yrityskaupan myötä pystymme keskittymään asiakkaidemme kasvun mahdollistamiseen ja palvelujen kehittämisen entistä paremmin.

Julkipilvi tuo uusia työvälineitä sovellusten kehittämiseen ja kasvun kiihdyttämiseen, mutta palvelun takuumiehinä toimivat jatkossakin tutut naamat. Asiakkaan näkökulmasta ketteryys voi tarkoittaa myös esimerkiksi sitä, että Jelastic-ratkaisun avulla tuntien tai päivien sovelluskehitystyö hoituu muutamassa minuutissa, tai sitä, että automaatioratkaisujen avulla asiakkaan ei tarvitse maksaa turhasta kapasiteetista ruuhkapiikkien välissä, vaan palvelinkapasiteettia lisätään automaattisesti tarpeen mukaan.

Yrityskoko on konesalimarkkinoilla koko ajan suurempi kilpailuetu ja joidenkin arvioiden mukaan jopa neljä viidestä konesaliyhtiöstä tulee häviämään markkinoilta. Asiakkaalle skaalaedut näkyvät paitsi tehokkaina määrämuotoisina prosesseina ja pitkän tähtäimen kustannustehokkuutena, myös siten, että pystymme vastaaman erikokoisten yritysten tarpeisiin joustavasti ja toimimaan jatkossa merkittävänä kotimaisena pilvi-integraattorina.

 Konesalikumppani etsinnässä? Lataa ulkoistajan muistilista onnistuneen prosessin tueksi!
Lataa Korkean käytettävyyden konesalipalvelut - ulkoistajan muistilista

*Pssst! DataCenteristä tuli Valtti syyskuussa 2019!

Atte Kekkonen
Kirjoittaja Atte Kekkonen