Konesali- ja infrapalvelut, IT-ulkoistus, Korkea käytettävyys

Miten tunnistat osaavan ja luotettavan konesalikumppanin?

Aino von Bonin
27.04.2017 | Aino von Bonin

konesalipalveluiden-ulkoistaminen.jpeg

Konesalipalveluiden ulkoistaminen saattaa vaikuttaa triviaalilta haasteelta. Etsitään joku taho, joka on valmis varastoimaan datamme ja hoitamaan palveluidemme vaatimat tietoliikenneyhteydet sopivan huokeaan hintaan. Simppeliä.

Mutta se ei ole yksinkertaista. Konesalipalveluiden ostaminen oman liiketoiminnan kannalta oikein on itse asiassa erittäin monimutkainen tehtävä. Siinä on lopulta enemmän kyse oikean kumppanin löytämisestä kuin tietyn konesalikapasiteetin hankinnasta.

Kumppanivalintaan liittyvien haasteiden kulmakerroin kasvaa kohisten, jos olet hankkimassa korkean käytettävyyden konesalipalveluita – niitä, joiden toimivuus takaa liiketoimintasi jatkuvuuden ja kilpailukykysi.

Anssi Kuitunen kirjoitti aikaisemmin aiheesta “Mistä maksat, kun ulkoistat konesalipalvelusi kumppanille”. Tässä noiden peruteluiden jatkoksi kaksi lisäelementtiä, joista tunnistat osaavan konesalikumppanin.

Kasvollista palvelua niin teknisissä kuin kaupallisissa asioissa

Hyvän konesalikumppanuuden yksi tärkeimmistä tunnusmerkeistä on se, että on aina paikka, johon soittaa. Toisessa päässä vastaavat tutut yhteyshenkilöt, jotka tuntevat sinut, bisneksesi, tilanteesi ja historiasi.

Konesalikumppanuus punnitaan toden teolla usein silloin, kun jotain odottamatonta tapahtuu. Miten kumppani auttaa selviytymään haastavasta tilanteesta? Miten niihin on ylipäätään varauduttu? Mitä tapahtuneesta opitaan?

Nopean reagoinnin lisäksi hyvä konesalikumppanuus vaatii näkemyksiä tulevaisuudesta sekä proaktiivista valmistautumista muutoksiin. Osaavan kumppanin asiantuntijat ovat selvillä alan kehityksestä, trendeistä, teknologiasta sekä esimerkiksi lainsäädännön muutoksista. Heiltä saat säännöllisesti uusia ideoita omaan liiketoimintaan ja palveluidenne tuottamiseen.

Palveluiden sijainnilla on merkitystä

Suomi on turvallinen maa – ja se pätee myös konesalipalveluihin. Täällä poliittinen ilmasto on lauhkea, lainsäädäntö hyvin ajan tasalla ja esimerkiksi sähkön saanti varmaa. Osalle organisaatioista palveluiden ja datan sijainti oman maan rajojen sisällä on välttämättömyys. Toisille fyysisellä sijainnilla itsessään on vähemmän merkitystä, mutta tietoturvasta ja -suojasta tai palveluiden suorituskyvystä harva on valmis tinkimään.

DataCenter Finlandin Service Delivery Manager Ville Mannonen kertoo videolla, miksi juuri DataCenter Finland kannattaa valita konesalikumppaniksi:

 

 

Lisää hyödyllistä tietoa konesalipalveluiden ostamiseen ja kumppanin valintaan löydät laatimastamme muistilistasta. Se auttaa sinua huomioimaan olennaisen, kun valitset kumppania, jolta vaadit piirun verran enemmän. Lataa muistilista:

Lataa Korkean käytettävyyden konesalipalvelut - ulkoistajan muistilista

Aino von Bonin
Kirjoittaja Aino von Bonin