Hybridipilvi, Amazon Web Services, Pilvipalvelut

Onko datasi hallussa vai hukassa? Tee tallennuksen stressitesti.

Valtti
19.09.2016 | Valtti

iStock_76894623_XLARGE.jpg

Valistuneena nyrkkisääntönä pidetään sitä, että 80 prosenttia yritysten datasta on käytöstä jo poistettua, mutta jonnekin tallennettua ’kylmää’ dataa. Olen havainnut, että erityisesti tämä käytöstä poistettu data on monissa yrityksissä hukassa.

 

Dataa tallennetaan säästöjen toivossa julkisiin pilvipalveluihin, varmistamattomille ja hiipuville levypinnoille tai muihin suojaamattomiin sekä joustamattomiin ympäristöihin. Dataa ei hallinta keskitetysti ja sitä myös tuhotaan kapasiteettien paukkuessa. 

 

Vaikeuksia tuottaa myös jäykkä palveluntarjoaja, joka ei kykene tarjoamaan yhdenmukaista datankäyttöä ja yhtenäisiä työkaluja pilvipalveluihin. Lopputuloksena on tallennetun tiedon luvattoman heikko käytettävyys ja hallittavuus.

 

Oikeilla valinnoilla ja uudella teknologialla voidaan toteuttaa fiksusti tallennetun datan hallinta.  Objektipohjaiseen tallennukseen perustuva EMC Elastic Cloud Storage (ECS) -pilvitallennusalusta, eli hybridipilvi, tarjoa runsaasti tallennuksen kustannustehokkuutta ja läpinäkyvyyttä edistäviä työkaluja.   

 

Suosittelen jokaista tekemään tallennuksen stressitestin pohtimalla tilannetta vaikkapa seuraavien kysymysten kautta. Ne auttavat hahmottamaan sitä onko tallennettu data omassa organisaatiossa hallussa vai hukassa ja sisältyykö siihen tiedostamattomia riskejä.

 

  • Tiedämmekö missä kaikkialla tallennettu datamme sijaitsee? 
  • Onko tallennettu data aina tehokkaasti käytettävissämme? 
  • Joudummeko maksaman datan siirtämisestä, louhinnasta ja käsittelystä?  
  • Onnistuuko datan siirtäminen tarvittaessa joustavasti? 
  • Onko myös ’kylmä’ / ’ei-aktiivinen’ datamme hyvin suojattuna? 
  • Saammeko mistään apua ja tukea haasteiden ilmaantuessa?   
  • Tiedämmekö mistä maksamme jo ennakkoon?     

 

Mikään ei pysäytä tietomassojen kasvua, ja juuri siksi siitä pitää ottaa niskalenkki. Heikosti hallittu data voi maksaa maltaita ja on tietoturvariski. Sekin on hyvä pitää mielessä, että tämän päivän ’kylmä’ data voi olla huomisen arvokasta dataa.

Kuuntele webcast-nauhoite  ja kuulet tarkemmat vinkit, miten selviytyä hybriditallennuksen haasteista mahdollisimman hyvin.    

Webast_hybridipilvi


Sinua saattaa myös kiinnostaa:

Talousjohtamme Tero Hongisto avaa: Tehoton tallennus on hävyttömän kallista

Myyntipäälikkö Matti Nieminen avaa valttikortteja kirjoituksessa Hybridipilvi pistää kovat kortit pöytää
Valtti
Kirjoittaja Valtti