Microsoft 365

Mutkaton Office 365 käyttöönotto – miten kannattaa varautua

Peter Caselius
22.05.2019 | Peter Caselius

Office365 Käyttöönotto

Varoitus!
Office365:n käyttöönotto saattaa johtaa työkulttuurin muutokseen ja työtehon lisääntymiseen. Ammattilaisen avulla Office 365:n käyttöönotto sujuu mutkattomasti ja pääset loikkimaan yleisimpien sudenkuoppien yli. 

 

TUNNISTA SUDENKUOPAT

Yrityksen siirtyessä paikallisista Office-paketeista O365-järjestelmään, sähköpostilaatikoiden siirtymisessä voi tapahtua kriittisiä virheitä: koko sähköpostilaatikko tai kalenterin tapahtumat voivat kadota taivaan tuuliin. Monen yrityksen asiakashistoria käytyine keskusteluineen on vain ja ainoastaan henkilökunnan sähköposteissa, ja tietojen katoaminen voi tarkoittaa suuria rahallisia menetyksiä. Skypessä olevat yhteystiedot, keskustelut ja puheluhistoria kuuluvat samaan kategoriaan: tietoja, joita pitää päästä katsomaan jälkikäteen, että muistaa mitä asiakkaiden kanssa on puhuttu, tai milloin on viimeksi kontaktoitu. Kokemuksemme mukaan Skype-käyttäjätileillä on taipumus kadota Office 365 käyttöönoton yhteydessä, jos asiaan ei kiinnitä erityistä huomiota. Hyvä O365-kumppani osaa tunnistaa sudenkuopat, ja kantaa täyden vastuun, jos käyttöönotto epäonnistuu tavalla tai toisella.

HYVÄ ENNAKKOSUUNNITTELU - Office 365 lisenssit ja muuta

Office 365 on moniulotteinen kokonaisuus, josta voi ottaa käyttöön kaiken mahdollisen tai vain muutamia tuotteita, yrityksen tarpeen mukaan. Hyvällä ennakkosuunnittelulla tehdään käyttöönotosta mutkatonta ja säästetään projektin ja ylläpidon kustannuksissa. Siksi ennakkosuunnittelu on asia, johon kannattaa budjetoida niin aikaa, kuin rahaakin.

Asiantuntijamme auttavat selvittämään, mitkä ovat yrityksesi todelliset tarpeet, kuten:

  • Mikä on Office 365 palvelun hinta yrityksille ja missä kohtaa voidaan hakea säästöjä
  • Millaisia sähköpostilaatikoita on (jaettuja laatikoita, resurssilaatikoita)
  • Kuinka monta käyttäjää, millaisia käyttäjäryhmiä – osa toiminnoista skaalautuu, osa vaatii käsityötä jokaisen käyttäjän kohdalla
  • Millaista identiteetinhallintaa yritys tarvitsee
  • Mitkä tuotteet palvelevat yrityksen liiketoimintaa parhaiten
  • Miten laajaa käyttöönottokoulutusta henkilöstö tarvitsee
  • Millaisten järjestelmien kanssa O365:n täytyy osata puhua


OMAT AIKARESURSSISI

Helpoimmillaan Office 365 käyttöönotto ei muuta yrityksesi päivittäisissä rutiineissa mitään, etenkin jos käytössä on ollut aiemmin Office 2016. Parhaimmillaan se mullistaa liiketoiminnan kokonaan. Käyttöönottoon ja oppimiseen kulutettua aikaa on siis hankalaa arvioida kattavasti. Parhaiten Office 365 käyttöönotto sujuu hyvän kumppanin kanssa. Yrityksesi resursseja säästää, kun prosessia hoitaa joku, jolla on kertynyt runsaasti kokemusta vastaavista projekteista.


Lataa Tarkistuslista Microsoft 365 -palvelun käyttöönottoon

Peter Caselius
Kirjoittaja Peter Caselius