PaaS

Mitä Jelastic maksaa – ja mitä rahalla saa?

Valtti
27.03.2017 | Valtti

jelastic-hinta.jpeg

Pilvialustojen käyttöönotossa kannattaa olla tarkkana. Mistä asioista minua oikeasti veloitetaan? Maksanko, vaikka palveluni ei ole edes käynnissä? En välttämättä pysty aina ennakoimaan kävijäpiikkejä, joten moninkertaistuuko laskuni, jos tarvitsenkin yllättäen lisää laskentatehoa?

Jelasticin kanssa homma toimii melko suoraviivaisesti: maksat mistä käytät, ja tiedät mistä maksat. Avaan hinnoittelumallia ja sen hyötyjä vielä hiukan tarkemmin.

Ei aloitusmaksuja tai kiinteitä kustannuksia

Jelastic-pilvipalvelinympäristö itsessään ei maksa mitään. Voit luoda ilmaiset tunnukset sinne vaikka heti. Kaikki avoimen lähdekoodin ohjelmistoteknologiat, Apache Tomcatista Dockeriin, ovat veloituksetta käytettävissäsi.

Lisäksi Valtti tarjoaa Jelastic-asiakkailleen Windows-lisenssit veloituksetta, ja jokaiselle luodulle ympäristölle kuuluu veloituksetta 10 GB levytilaa sekä 3 GB ulkoista verkkoliikennettä tunnissa.

Jelasticissa maksat ainoastaan siitä, kuinka paljon luomasi sovellukset käyttävät annettuja resursseja. Levytilakustannukset määräytyvät tallentamasi tietomäärän mukaan. Laskentateho annetaan cloudlet-nimisissä resurssiyksiköissä, jotka sisältävät prosessointitehoa ja keskusmuistia.

Cloudlet on laskentatehoyksikkö, jota järjestelmä tuntikohtaisesti monitoroi, mittaa ja laskuttaa. Yksi cloudlet sisältää 128 MB keskusmuistia (RAM) ja 400 MHz laskentatehoa (CPU). Yksi cloudlet maksaa ensimmäisellä alennusportaalla 5,7 € kuukaudessa, tai tuntihinnoiteltuna 0,0079 € tunnissa. Mitä enemmän cloudletteja on käytössä, sitä suurempi on alennusprosenttisi. Tunnin aikana mitataan RAM-käytön piikkiarvoa ja CPU-käytön keskiarvoa. Se kumpi arvoista tunnin aikana on suurempi, määrää käytettyjen cloudlettien määrän sekä kustannuksen.

Miten hinnoittelu eroaa perinteisestä mallista?

Monet perinteiset toimijat sitouttavat asiakkaat maksamaan ennaltamäärätyn kokoisista instansseista, riippumatta siitä, hyödynnätkö kaikkia resursseja vai et. Tämä ei useimmiten ole asiakkaan kannalta kovin kustannustehokas vaihtoehto.

jelastic-hinnoittelu.png

Jelasticissa et maksa turhista resursseista, jotka eivät ole käytössä, vaan puhtaasti siitä, miten Jelastic-ympäristössä toimiva palvelunne tai sovelluksenne hyödyntää näitä määriteltyjä laskentatehoresursseja. Jelasticin käyttämä konttiteknologia eriyttää käyttöjärjestelmät sovelluskokonaisuuksista, joten määrittämiäsi resursseja ei kohdisteta muuhun kuin itse sovellusten ajamiseen.

Tämä on merkittävä ero verrattuna useimpiin muihin pilvipalvelualustoihin. Jelastic onkin äärimmäisen kustannustehokas pilvialusta.

Video selventää Jelasticin käyttöön perustuvaa hinnoittelumallia:

 

 

Koska järjestelmä ei koskaan veloita tyhjästä, voit rauhassa asettaa raja-arvot jo alussa tarpeeksi suuriksi, jolloin mahdollistat automaattisen vertikaalisen skaalautuvuuden sovelluksesi tarpeiden mukaan. Jelasticissa myös määrität helposti automaattisen horisontaalisen skaalautumisen äkillisten resurssitarpeiden syntyessä.

Jelastic tarjoaa myös hybridihinnoittelua, joka yhdistää perinteistä mallia käyttöperusteiseen hinnoitteluun. Tämä malli sopii erityisen hyvin tilanteeseen, jossa resurssien käytön vaihteluväli on melko tarkasti ennustettavissa.

Lyhyt video kertoo hybridihinnoittelun perusperiaatteen ja hyödyt:

 

 

Paljonko Jelasticin avulla sitten voi säästää?

Olemme laskeneet, että yritys voi säästää jopa 30 % kustannuksissaan siirtyessään perinteisestä IT-infrasta Jelasticiin. Jokaisen tarpeet ja lähtökohdat ovat tietenkin erilaisia, joten asia selviää tutkimalla.

Valtin Jelastic-hinnat ovat löydettävissä täältä. Löydät lisää hyödyllistä tietoa hinnoittelusta Jelasticin sivustolta.

Järjestimme aiemmin webinaarin, jossa kerroimme ja näytimme, miksi Jelastic on sovelluskehittäjän uusi paras ystävä. Voit katsoa tallenteen täällä:

Jelastic webinaarin tallenne

Valtti
Kirjoittaja Valtti