Millaista on työ laiteratkaisujen asiantuntijana Valtilla?

Pia Santanen
19.08.2022 | Pia Santanen

Laiteratkaisut Joonas Mielikäinen

Oletko kiinnostunut laiteratkaisujen asiantuntijan työstä? Tulit oikeaan blogiin! Joonas Mielikäinen kertoo tässä ajatuksiaan mm. siitä, mitkä ovat roolissa tärkeitä ominaisuuksia ja millaista Valtilla on työskennellä.

Joonas aloitti Valtilla joulukuussa 2020 kaverin vinkattua nähneensä ”juuri Joonakselle täydellisen” työpaikkailmoituksen. Joonas päätti hakea tehtävää ja pääsi haastatteluun. Keskustelujen edetessä innostus kasvoi ja yhteistyö alkoi. Innostuminen omasta työstä jatkuu edelleen!

Joonas on opiskellut tietojärjestelmätiedettä ja toiminut myynnillisessä asiakaspalvelussa, jossa ratkaistiin asiakkaiden IT-laitteisiin liittyviä haasteita. Joonas mainitseekin, että hänellä on intohimona tietotekniikka sekä se, miten sen avulla tuotetaan lisäarvoa, autetaan ihmisiä ja parannetaan yhteistyötä.

Työssään Joonas pääsee yhdistämään nämä elementit. Hän kertookin, että laiteratkaisujen tehtävissä pärjää henkilö, joka aidosti haluaa ratkaista asiakkaiden haasteita. Kokemusta on hyvä olla jo jonkin verran kokemusta esimerkiksi myynnillisestä asiakaspalvelusta tai laskutuksesta.

Työpäiviin kuuluu mm. yhteydenpito asiakkaan edustajien ja Valtin sidosryhmien, kuten myyjien, laitehallintatiimin, loppukäyttäjäpalveluiden ja palvelupäälliköiden kanssa. On tärkeää varmistaa, että asiakkaille saadaan toimitettua ajallaan juuri oikeanlaiset laitteet oikealla tavalla asennettuna. Näin asiakas saa parhaan hyödyn liiketoiminnalleen. Joonas selvittelee asiakkaiden tarpeen ja käy tarvittavat keskustelut tukkurien ja valmistajien kanssa. Palvelu rakennetaan yhdessä tiimin ja sidosryhmien kanssa. Asiakkaina on tyypillisesti yli 100 päätelaitteen yrityksiä softafirmoista teollisuuden, julkishallinnon ja kaupan alan keskisuuriin ja suuriin yrityksiin.

Tärkeä osa Joonaksen työtä on myös prosessien yhtenäistäminen sekä toimintamallien ja kulttuurin rakentaminen. Hän mainitseekin, että tiimissä vielä monia asioita kehitetään eteenpäin, ja näihin pääsee ihan jokainen tiimiläinen tuomaan omat ideansa ja panostuksensa. Lisäksi integraatio uuteen omistajayritykseen Advaniaan tuo monia mahdollisuuksia päästä vaikuttamaan asioihin ja luomaan uutta.

Tiimiään Joonas kehuu pirteäksi, ystävälliseksi, rehelliseksi ja avoimeksi. Tiimi toimii etänä ympäri Suomea, mutta yhteyttä pidetään tiiviisti. Jokaisella on omanlaista taustaa ja osaamista ja erilaisia vahvuuksia; niitä arvostetaan ja tuodaan esille. Myös mahdollisista haasteista puhutaan avoimesti yhdessä ja ratkotaan asiat hyvässä hengessä.

Tiimin jäsenenä Joonas pyrkii olemaan auttavainen, innostuva, positiivinen, kuunteleva ja helposti lähestyttävä. Hän kokee, että työnteosta tulee mukavampaa, kun haastavat asiat nostetaan esille tiimissä mahdollisimman nopeasti. Tämä on myös perusedellytys tiimin kasvulle ja kehitykselle.

Valtilla Joonas on viihtynyt äärimmäisen hyvin. Hän kertoo, että täällä ihmiset ovat ihan parasta: huipputyyppejä, ystävällisiä, mukavia ja avuliaita. Joonas myös kokee, että henkilöstöstä välitetään aidosti. Lisäksi hän on nauttinut siitä, että koko ajan on saanut olla oman osaamisen äärirajoilla ja saanut yrittää ja kokeilla, oppia uutta. On ollut myös tärkeää, että kiinnostavan työn vastapainoksi on mahdollista viettää vapaa-aikaa. Joonaksella ei ole vaikeuksia tuoreena isänä ja omakotitalon omistajana keksiä, mitä vapaa-ajalla puuhata. Perheen ja pihan hoitamisen lisäksi pyöräily eri muodoissaan ja frisbeegolf tuovat iloa elämään työn ulkopuolella.

Mikään yritys ei tietenkään ole täydellinen. Joonas mainitsee, että paljon vielä riittää rakennettavaa ja keskeneräisen sietäminen on tärkeä ominaisuus. Aina myös kasvuyrityksessä vauhti on kova ja sisäistä yhteistyötä ja kommunikaatiota on tärkeää parantaa entisestään.

Oletko etsimämme laiteratkaisujen asiantuntija? Lue lisää tehtävästä ja laita hakemuksesi tulemaan viimeistään 31.8.2022!

Valtista vielä muutama sananen; täällä panostetaan ja kannustetaan aidosti osaamisen ja oman ammattitaidon kehittämiseen. Työkulttuuri on eteenpäin menevä, rento ja avoin; tekemisen meininkiä piisaa. Työntekijöiden hyvinvoinnista halutaan pitää huolta, ja etätyömahdollisuudet sekä joustava työaika helpottavat arjen sujumista. Lisäksi meillä on todella passelit työsuhde-edut, kuten täydet lomat heti työsuhteen alusta alkaen, lounas- ja virike-etu, erittäin laaja työterveyshuolto, sairaan lapsen hoitoetu, vapaa-ajan tapaturmavakuutus, hammashoitoetu ja etätyöpisteen tuunausavustus.

Tsekkaa lisätietoja Valtista ja avoimista työpaikoista urasivultamme.

Hakeminenhan on superhelppoa; muutama napakka kysymys ja sen on siinä.

Tervetuloa porukkaan! 
Rekryterkuin Pia


P.s. Uudet tuulet puhaltavat Valtilla ja olemme osa Advaniaa 1.6.2022 alkaen. Tästä varmasti tulevina kuukausina tulee vielä paljon kiinnostavaa kerrottavaa ja mahtavia uusia uramahdollisuuksia!

Lue tiedote: Valtti yhdistyy Advaniaan ja harppaa uuteen kokoluokkaan – yhtiö heti myös uusilla ostoksilla  - Valtti

 

Pia Santanen
Kirjoittaja Pia Santanen