Microsoft 365, Digitaalinen työympäristö

Uusi Microsoft Viva -työntekijäkokemusalusta

Jari Kopakkala
26.02.2021 | Jari Kopakkala

Microsoft Viva_digitaalinen työpäiväkokemus

Juuri julkaistu Microsoft Viva on neljän sovelluksen alusta, joka mahdollistaa entistä paremman digitaalisen työpäiväkokemuksen. Microsoft Viva tarjoaa työkaluja oppimiseen, hyvinvointiin ja tiedon parempaan löydettävyyteen. Vivan uudet toiminnallisuudet integroituvat suoraan osaksi Microsoft 365 ja Microsoft Teams -ympäristöjä. Osa Microsoft Viva -sovelluksista on jo julkaistu ennakkoversiona ja loput julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Alla listattuna Microsoft Vivaan sisältyvät uudet työkalut sekä lyhyt kuvaus niiden tuomista mahdollisuuksista.

Viva Connections

Viva Connections parantaa tiedon löydettävyyttä. Kyseessä on Microsoft Teamsiin integroitava lisäosa, joka mahdollistaa pääsyn yksilöityyn digitaaliseen työympäristöön. Viva Connectionsin avulla sisäiset materiaalit on mahdollista tuoda helposti työntekijöiden saataville. Sovelluksesta julkaistaan työpöytäversio maaliskuussa ja mobiiliversio myöhemmin tämän vuoden aikana.

Viva Insights

Viva Insights tarjoaa käyttäjälle personoituja suosituksia, jotka auttavat ylläpitämään hyvinvointia työpäivien aikana. Viva Insights suosittelee muun muassa taukoja, oppimiseen keskittymistä sekä vahvistamaan vuorovaikutusta muiden kollegoiden kanssa. Jokaiselle käyttäjälle yksilöidyt suositukset ovat vain käyttäjän itsensä nähtävissä. Viva Insightsin ennakkoversio on jo saatavilla Microsoft 365 -käyttäjille.

Viva Learning

Viva Learning on nimensä mukaan koulutuksiin ja ammatilliseen kehittymiseen keskittyvä sovellus. Sen avulla kaikki yrityksen sisäiset ja kolmannen osapuolen koulutusmateriaalit on mahdollista hallinnoida keskitetysti työntekijöiden saataville. Sovelluksesta on julkaistu ennakkoversio osalle Microsoft 365 -käyttäjistä.

Viva Topics

Viva Topics on tekoälyä ja dataa hyödyntävä sovellus. Viva Topics parantaa tiedon löydettävyyttä kuten Viva Connections, mutta hieman eri kulmalla. Sovellus tuo yhteen haettuun aiheeseen keskittyviä dokumentteja, keskusteluita, videoita ja ihmisiä. Viva Topics on jo nyt saatavilla Microsoft 365 -ympäristöihin.

Kiinnostuitko? Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin keskustellaan lisää.

 

Jari Kopakkala
Kirjoittaja Jari Kopakkala