Laitteiden hallinta

Laitehallinnan uudet tuulet – nämä käytännön hyödyt saat Microsoft Autopilot-palvelusta!

Peter Caselius
10.05.2019 | Peter Caselius


Microsoft Autopilot

Yrityksen keskitetty laitteiden ja ohjelmistojen hallinta pilvessä vapauttaa IT:n resursseja toistuvista laiteasennustöistä tärkeämpiin tehtäviin. Microsoft Intune ja Autopilot ovat toimiva tapa tuoda Windows 10 -käyttöjärjestelmä yrityksen laitteisiin ja liittää ne hallintaan mutkattomasti. Tässä kirjoituksessa on luvassa tuoteräppiä laitehallinnan kentästä, kun avaamme, miten Microsoft Intune ja Autopilot muuttaa laitehallinnan arkea.

Uusi kone käyttöön muutamalla klikkauksella

Uusi Windows Autopilot -työkalu mahdollistaa uusien laitteiden asentumisen itseohjautuvasti muutamalla klikkauksella, jolloin ne voidaan lähettää laitevalmistajalta suoraan loppukäyttäjän pöydälle. HP:n, Lenovon ja DELL:n uusimmat työasemat voit tilata koneen suoraan laitevalmistajalta, ja me rekisteröimme laitteen sarjanumeron Autopilotiin, ja viemme käyttäjäryhmittäin määritellyt tai yrityksen toivomat määritykset laitteen tietoihin odottamaan asentumista.

Kun käyttäjä avaa koneensa ensimmäisen kerran, Autopilot asentaa koneeseen kaiken tarvittavan: muun muassa ohjelmistojakelut, työaseman asetukset ja toimialueeseen liittämiset. Käyttäjän ei tarvitse muuta kuin odottaa automaattiasennuksen valmistumista, syöttää käyttäjätunnuksensa ja salasanansa, ja kone on valmis käyttöön.

Disclamer: Windows Autopilot toimii Windows 10 -käyttöjärjestelmän uusiempien versioiden kanssa. (Psst. Älä huoli! Autamme kyllä käyttöjärjestelmänkin kanssa.) 

Koneen uusi elämä – koneen käyttäjän vaihto ilman it:n apuja

Käyttäjien tarpeet vaihtelevat ja tilanteet muuttuvat. Tosiaan on tarve saada jo käytössä ollut kone uuteen käyttöön eri käyttäjälle. Windows Autopilot mahdollistaa käyttäjän vaihdon vanhaan koneeseen sujuvasti ilman, että IT:n tarvitsee ottaa konetta omalle pöydälleen. Käyttäjän vaihto määritellään Autopilotissa ja koneelle asentuu automaattisesti uudelle käyttäjälle määrätyt ohjelmistot, asetukset ja käyttöoikeudet. Sujuvasta ja vaivattomasta uudelleenkäytöstä kiittää ympäristökin, hermoista puhumattakaan!

Tietoturva ennen kaikkea - varastetun koneen paikannus ja tyhjennys

Varastettu tietokone tai yrityksen puhelin on suuri tietoturva- ja maineriski. Intune-palveluiden avulla varastettu laite voidaan pyyhkiä tyhjäksi kaikista yrityksen tiedoista ja siirtää laitteen tiedot uuteen mutkattomasti.

Kadonneiden tai varastettujen laitteiden paikannus, lukitus ja tietojen tyhjennys tuovat lisävarmuutta tietoturvaan.

Mitä seuraavaksi? 

Skaalautuvaa, keskitettyä laitehallintaa etsivälle Intune ja Autopilot ovat tutkimisen arvoinen vaihtoehto, ja alalla kasvava kehityssuunta, johon Microsoft laittaa tällä hetkellä isosti panoksia. 

Kiinnostaako laitehallinta- ja identiteetinhallinta sinua laajemmin? Tilaa blogimme, niin saat uusimmat jutut suoraan sähköpostiisi! 
Seuraa blogiamme tästä

 

Peter Caselius
Kirjoittaja Peter Caselius