Microsoft 365, Digitaalinen työympäristö

Keep on Track lokakuu 2020

Mika Berglund
02.11.2020 | Mika Berglund

Keep on Track lokakuu

Lokakuun Teams live -webinaarissa oli jälleen reilu nelisenkymmentä osallistujaa ja kysymyksiä tuli mukavasti, lopuksi jopa tiedusteltiin meidän etätyökestävyydestämme. Jollei muuta, niin kokemusta on ainakin kertynyt! Kiitoksia kaikille mukana olleille.

Alla webinaarin tallenne ja koostettuna vastaukset kysymyksiin.

Webinaaritallenteen pääset katsomaan suoraan tästä alta:


Kysymykset

Saimme taas tällä kertaa hyviä kysymyksiä webinaarin aikana, joista osaan ehdimme vastata jo webinaarin aikana. Tässä yhteenveto kaikista kysymyksistä ja vastauksista.

Onko Teamsin tilatiedot saatavilla rajapinnan kautta?

Oletamme että tässä kysyjä viittaa käyttäjien läsnäolotietoon (presence). Tämä tieto löytyy Microsoft Graph -rajapinnasta, joka on ohjelmointirajapinta kaikkiin Microsoft 365 -palveluihin, ja niiden sisältämiin tietoihin. 

Kannattaa huomioida, että läsnäolotieto löytyy Microsoft Graphin beta-versiosta, johon Microsoft voi vielä mahdollisesti tehdä muutoksia, jotka vaikuttavat rajapintaa käyttäviin sovelluksiin.

Voiko Teamsin tulevan Breakout Roomsin huoneiden keskusteluja tallentaa?

Breakout -huoneissa on tallentaminen mahdollista normaaliin tapaan.

Forms ei näy Office-sovelluksessa iOS mobiilissa. Onko se tulossa millä aikataululla?

Office-sovelluksessa iOS:lle näyttäisi päivityksessä 2.43, joka on julkaistu  9. marraskuuta 2020, olevan Microsoft Forms tuki, jonka myötä voi luoda uusia kyselyjä ja tarkastella viimeisimpiä Office-mobiilisovelluksella.

Onko Teams-kokouksissa äänestysmahdollisuutta?

Ei vielä sisäänrakennettua tapaa, mutta esim. Formsilla voi tehdä äänestyslomakkeen ja jakaa linkkinä kokouksen keskusteluissa.

Toimiiko Teamsin spotlight myös tallenteessa?

Spotlight ei vielä toimi tallenteessa, vain ainoastaan kokouksen aikana. Tämä on kuitenkin tilapäinen järjestely, johon Microsoft on luvannut muutoksia tulevaisuudessa. Tulethan siis tuleviinkin webinaareihimme, joissa kerromme kun tämä asia muuttuu.

Alkuperäinen teksti on julkaistu osoitteessa www.meteoriitti.com
Yhdistimme voimamme Sininen Meteoriitti konsultointiliiketoiminnan kanssa syyskuussa 2020. Yhdistymisen myötä pystymme tarjoamaan entistä kokonaisvaltaisempia palveluita sisältäen työympäristöjen ja työtapojen kehittämisen palvelut sekä verkko- ja asiointipalveluiden konsultoinnin.

Mika Berglund
Kirjoittaja Mika Berglund