Microsoft 365, Digitaalinen työympäristö

Keep on Track joulukuu 2020

Mika Berglund
03.01.2021 | Mika Berglund

Keep on Track joulukuu

Joulukuun Keep on Track -webinaari on pidetty ja nyt on aika rauhoittua viettämään joulua sekä toivottaa uusi vuosi tervetulleeksi. Toivottavasti uusi vuosi on päättyvää vuotta parempi. Edellytykset sille on ainakin olemassa. Vuosi 2020 on ollut vähintäänkin mielenkiintoinen ja monelle kieltämättä haasteellinen. Silti meillä on Keep on Track -webinaareissa ollut mukana tasaisen kasvava osallistujajoukko webinaarista toiseen.

Kesäkuussa vaihdoimme webinaarialustamme Microsoft Teamsin Live -tapahtumaan. Webinaarialustana Teamsin Live-tapahtuma toimii muutamaa puuttuvaa ominaisuutta lukuun ottamatta ihan hyvin. Koska näemme, että yksi tehtävämme Keep on Track -webinaareissa on ruotia Office 365 / Microsoft 365 -maailman palveluita ja testata tosielämässä, mihin niitä voi käyttää, jatkamme Teams live -tapahtumien käyttöä näillä näkymin myös ensi vuonna.

Samaan testaushenkeen kuuluu myös viime vuonna perinteisten PowerPoint-kalvojen vaihtaminen Sway-esityksiin. PowerPointissa on huomattavasti enemmän muokkausvaihtoehtoja esityksen sisällölle, mutta juuri Swayn yksinkertaisuus siinä, että jokaista pikseliä ei voi loputtomasti säätää, tekee siitä mielenkiintoisen. Lisäksi Swayn tarjoama mahdollisuus julkaista esitykset suoraan nettiin ilman välitallennuspaikkaa on meille iso plussa. Swayn käytöstä esitysmateriaalina olemme saaneet vain kannustavaa palautetta, kiitos teille siitä.

Webinaaritallenteen pääset katsomaan suoraan tästä alta:

Kysymykset ja vastaukset

Tälläkin kertaa saimme muutaman kysymyksen, joihin tässä vielä vastaukset tiivistettyinä.

Miten tallennus tapahtuu pienryhmissä (Breakout Rooms)?

Pienryhmät ovat normaaleja Teams-kokouksia, joissa samat ominaisuudet kuin ”tavallisissa” Teams-kokouksissa, mukaanlukien tallennuksen.

Huomioitavaa kuitenkin on, Teamsissa ei ole keskitettyä tallennuksen käynnistystä. Pienryhmissä pitää tallennus erikseen käynnistää. Tallennuksen käynnistämiseen ei kuitenkaan tarvitse järjestäjää, vaan osallistujat voivat itse käynnistää tallennuksen, mikäli katsovat sen tarpeelliseksi.

Onko Teams-kokouksen keskustelua mahdollista täysin lopettaa?

Keskustelua ei meidän tietääksemme voi täysin lopettaa kokouksen asetuksissa, tai jollain tavalla jälkeenpäin lukita, ettei uusia viestejä voisi enää kirjoittaa. Ainoa poikkeus tähän on mikäli osallistujat kutsutaan kokoukseen tietyllä tavalla, jolloin heillä on pääsy keskusteluun vain sen ajan kun ovat kokouksessa. 

Emme voi suositella että kokouksiin alettaisi kutsua osallistuja jollain tietyllä tavalla vain siksi, että keskustelut eivät jäisi elämään kokouksen jälkeen. On kuitenkin olemassa toinen tapa jolla ainakin itsensä voi suojata kokouksen keskusteluiden ilmoituksilta. Mykistämällä keskustelun uusista viesteistä ei ainakaan omaan Teams-sovellukseen tule ilmoituksia, vaikka keskustelun viestit ovatkin vielä luettavissa. Tämä voi tietyissä tapauksissa tuoda hieman helpotusta notifikaatiotulvaan.

Olemme kuitenkin sitä mieltä, että tuo on ainoastaan ”pikakorjaus”, joka pitäisi olla säädettävissä kokouksen asetuksissa keskitetysti. Esimerkiksi asetus, jolla keskustelut voisi rajata vain kokouksen ajaksi, voisi ratkaista tämän ongelman.

Alkuperäinen teksti on julkaistu osoitteessa www.meteoriitti.com
Yhdistimme voimamme Sininen Meteoriitti konsultointiliiketoiminnan kanssa syyskuussa 2020. Yhdistymisen myötä pystymme tarjoamaan entistä kokonaisvaltaisempia palveluita sisältäen työympäristöjen ja työtapojen kehittämisen palvelut sekä verkko- ja asiointipalveluiden konsultoinnin.

Mika Berglund
Kirjoittaja Mika Berglund