Microsoft 365, Digitaalinen työympäristö

Keep on Track huhtikuu 2020

Mika Berglund
01.05.2020 | Mika Berglund

Office 365 Keep on Track webinaari #33 on takana, ja on aika koostaa webinaarin anti totutusti tämän artikkelin muodossa. Tällä kertaa kooste on antanut hieman odottaa itseään. Pahoittelumme siitä.

Linjoilla oli jälleen kerran erittäin mukavasti väkeä. Etukäteen olimme ehkä vähän huolissamme siitä, miten tämän kevään runsaasti lisääntynyt online-seminaaritarjonta vaikuttaa Keep on Trackin osallistujamäärään. Huoli osoittautui kuitenkin aiheettomaksi ja osallistujamäärä osui hyvin meidän normaaliin, varovaisen kasvavaan vaihteluväliimme.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille! On hienoa huomata, miten meidän vakio-osallistujiemme määrä kasvaa hiljalleen. Olisi hienoa joskus päästä tapaamaan ihan kasvotusten. Ehkä jonain päivänä järjestämme Keep on Track -webinaarin ihan live-yleisön edessä, sitten joskus kun saamme taas kokoontua sankoin joukoin.

Esitysmateriaalit


Kysymykset ja vastaukset

Webinaarin aikana saimme jälleen kerran mukavasti kysymyksiä, joihin moneen emme suorassa lähetyksessä ehtineetkään vastaamaan. Näistä yhteenveto vastauksineen tässä alla.

Miten ensimmäinen kirjautuminen hoidetaan jos käytössä puhelinnumerokirjautuminen?

Käyttäjälle määritellään käyttäjätietoihin (AAD:hen) matkapuhelinnumero, jonka avulla hän voi kirjautua ja muutama muu asetus, niistä voi lukea lisää täältä. Sen jälkeen käyttäjä voi kirjautua jopa ensimmäisellä kerralla suoraan puhelinnumerollaan esimerkiksi osoitteeseen portal.office.com.

Mover: osaako vain siirtää, vai voiko sillä myös kopioida?

Moverilla nimenomaan kopioidaan tiedostoja. Taisimme webinaarissa epähuomiossa puhua siirtämisestä. 

Tiimien tagaamisesta: AD:ssa pystyy määrittelemään tiimitiedot käyttäjille. Pitääkö tiimitiedot määrittää Teamsissa, vai osaako Teams automaattisesti käyttää AD:ssa määriteltyjä tiimitietoja?

Teams näyttää AD:ssa määritellyt tiimitiedot lähinnä organisaatiokaavion muodossa, mutta se ei käytä niitä tageina. 

Jos organisaation laajuinen tiimi on luotu jo aikaisemmin, pitääkö se nyt tuhota?

Ei tarvitse. Tämä organisaatiolaajuinen tiimi tulee automaattisesti ainoastaan uusiin perustettaviin Office 365 -organisaatioihin. Olemassa oleviin organisaatioihin ei tule tämän osalta muutoksia.

Saako organisaation laajuiseen tiimin jäsenet lisättyä automaattisesti ettei tarvitse muistaa niitä käsin lisätä?

Jos luotu tiimi on aidosti organisaationlaajuinen tiimi, eli luotaessa on valittu kuvan alimmainen vaihtoehto:

…silloin kaikki tenantin uudet sisäiset käyttäjät lisätään automaattisesti tuohon tiimiin. Tämän voi tehdä vain admin, eli jos valintaa ei ole näkyvissä uutta tiimiä luotaessa, sinulla ei ole riittävästi käyttöoikeuksia sellaisen tiimin luomiseen. Jos tiimi on luotu ns. manuaalisesti, eli käytetty tavallista tiimiä ja lisätty siihen kaikki organisaation käyttäjät manuaalisesti, silloin se ei ole teknisesti ottaen ”aito” organisaationlaajuinen tiimi eikä automaattista lisäystä ole. Tavallinen tiimi on kuitenkin mahdollista muuttaa organisaationlaajuiseksi tiimiksi ryhmään lisätyn adminin toimesta, ohjeet löytyvät täältä (FAQ-kohdasta).

Tuleeko tästä tallenne?

Kyllä. Se on katsottavissa tuosta ylhäältä tai YouTube-kanavaltamme.

Muut

Nyt kun verkkokokoukset ja muut virtuaaliset tapahtumat ovat kokeneet uuden nousun, niin törmäsimme tähän Microsoftin artikkeliin, jossa hyvin tiiviisti käydään läpi mitä kannattaa miettiä kun on järjestämässä verkkokokousta tai virtuaalista tapahtumaa. Olemme itsekin tarkistaneet käytäntöjämme tuon artikkelin pohjalta, ja uskomme, että siitä voi olla monelle muullekin hyötyä, joten lisäsimme sen tähän koosteeseen mukaan.


Alkuperäinen teksti on julkaistu osoitteessa www.meteoriitti.com
Yhdistimme voimamme Sininen Meteoriitti konsultointiliiketoiminnan kanssa syyskuussa 2020. Yhdistymisen myötä pystymme tarjoamaan entistä kokonaisvaltaisempia palveluita sisältäen työympäristöjen ja työtapojen kehittämisen palvelut sekä verkko- ja asiointipalveluiden konsultoinnin.

Mika Berglund
Kirjoittaja Mika Berglund