Microsoft 365, Digitaalinen työympäristö

Keep on Track elokuu 2020

Mika Berglund
01.09.2020 | Mika Berglund

Keep on Track elokuu

Elokuun webinaari pidettiin hyväksi havaittuna Teams live -tapahtumana. Osallistujat lienevät vielä olleen kesälomalla, koska osallistujamäärä oli tavallista alhaisempi, vai liekö syynä ollut niin sanottu webinaariväsymys viimeisen puolen vuoden aikana exponentiaalisesti lisääntyneen webinaaritarjonnan vuoksi?

Joka tapauksessa linjoilla oli kuitenkin nelisenkymmentä osallistujaa ja saimme jälleen muutamia kysymyksiä, joten kiitos teille kaikille siitä!


Webinaaritallenteen pääset katsomaan suoraan tästä alta:


Kysymykset ja vastaukset

Pystyykö listoja lisäämään myös Teams-ryhmiin?

Kyllä, kun luot Lists-sovelluksesta listan, voit valita luotko sen henkilökohtaisena vai liitätkö sen johonkin Teams tiimiin (tai esim. SP communication siteen). Teamsissa ei vielä voi itsessään luoda Listoja, mutta pian myös Teamsista löytyy oma Lists-sovellus. Ennen kuin se on tuotannossa, Listan voi tuoda näkyviin Teamsin kanavaan Website -välilehtenä:

Kopioi url-osoite suoraan Listasta selaimessa.

Tämän jälkeen Lista näkyy Teamsissa kuten Lists-sovelluksessakin.

Vaatiiko Listsin käyttö Exchange Onlinen?

Emme löytäneet tästä Microsoftin dokumentaatiota tai yksiselitteistä vastausta, että näin olisi tai ei ole. Lists vaatii todennäköisesti toimiakseen OneDriven, koska omat listat tallentuvat sinne, mutta emme näe, että Exchange online olisi pakollinen. Microsoft saattaa kuitenkin ajoittain yllättää 🙂 Lists sisältyy kaikkiin M365 Enterprise-lisensseihin, eli MS 365 E3, E5 ja F3. Lisää Lists-sovelluksesta voit lukea täältä.

Oletteko huomanneet, että kahdenvälisessä puhelussa kun esittää powerpointia, niin siirtymisnuolet ovat kadonneet eikä löydy nappulaa millä voi lopettaa esittämisen?

Testasimme webinaarin jälkeen tätä ja huomasimme, että kahdenvälisissä tai aikataulutetuissa puheluissa osallistujat eivät enää voi vaihtaa PowerPointin dioja (aikaisemmin pystyi siirtymään taaksepäin). PowerPointin esittämisen koko ruudun tilasta voi sen sijaan lopettaa edelleen Esc-nappia painamalla ja sen jälkeen katkaista sovelluksen jaon kokousikkunan oikeasta yläreunasta.

Alkuperäinen teksti on julkaistu osoitteessa www.meteoriitti.com
Yhdistimme voimamme Sininen Meteoriitti konsultointiliiketoiminnan kanssa syyskuussa 2020. Yhdistymisen myötä pystymme tarjoamaan entistä kokonaisvaltaisempia palveluita sisältäen työympäristöjen ja työtapojen kehittämisen palvelut sekä verkko- ja asiointipalveluiden konsultoinnin.

Mika Berglund
Kirjoittaja Mika Berglund