PaaS, DevOps

8 ohittamatonta syytä valita Jelastic seuraavaan sovellusprojektiisi

Heikki Lavanko
05.10.2016 | Heikki Lavanko

jelastic-testiin.jpg

Yksi suomalaisyritysten digitaalisen palvelukehityksen pullonkauloista on vanhentunut tai muuten epäsopiva teknologia.

Näin kertoivat keväällä 2016 haastattelemamme liiketoiminta- ja IT-johdon edustajat.

Voisiko Jelastic olla vastaus haasteeseen?

Jelastic tekee sovelluskehittäjien arjen monin tavoin ketterämmäksi. Se vapauttaa heidät suuresta osasta alustan pystyttämisen liittyvästä työstä sekä antaa mahdollisuuden keskittyä oman koodin tuottamiseen.

Miten? Listaan kahdeksan pätevää syytä kokeilla Jelasticia käytännössä.

1. Korkea käytettävyys ja täysi skaalautuvuus takaavat selustasi

Jelastic skaalautuu automaattisesti palvelusi tarpeiden mukaan, sekä horisontaalisesti että vertikaalisesti.

Oli kyse sitten edusta-, kuormajako-, sovellus-, tietokanta- tai välimuistipalvelimesta, Jelasticissa oleva järjestelmä on käytetyn konttiteknologian tuoman hyödyn puitteissa mahdollista kasvattaa suuremmaksi itsemääritettävien raja-arvojen puitteissa.

Automaattisessa horisontaalisessa skaalauksessa monistetaan jo olemassa olevia applikaatiopalvelimia tai -palveluita lisäresurssien ja kuormantasauksen aikaansaamiseksi.

Korkean käytettävyyden varmistavat mm. DataCenter Finlandin kaksi Suomessa sijaitsevaa konesalia.

2. Käyttöön perustuva laskutus pitää kustannuksesi kurissa

Jelasticin ja yleisimpien kilpailijoiden hinnoittelumallissa on merkittävä ero. Jelasticissa maksat vain käytetyistä resursseista, et allokoinneista.

Voit asettaa haluamasi minimiresurssit sovelluksillesi ja maksimiresurssit kävijäpiikkejä varten. Joustavan hinnoittelun ansiosta varmistat palvelujesi saatavuuden, mutta pidät myös kulusi kurissa. Perinteisissä allokointeihin perustuvissa kapasiteettihinnoitteluissa sitoudut aina varaamiesi resurssien kokoon, tarvitsi palvelusi niitä tai ei. Liialliset resurssit menevät hukkaan, ja tällöin myös maksat turhasta.

Maksaa voit joko normaalin jälkilaskutuksen kautta tai lataamalla prepaid-arvoa PayPalin kautta.

3. Koodaa millä haluat

Jelastic tukee suosituimpia ohjelmointikieliä ja -teknologioita ilman koodimuutoksia. Käytössäsi ovat Java, PHP, Ruby, .NET, Node.js ja Python.

Palvelu tukee useita eri sovelluspalvelintyyppejä ja sisältää myös laajan valikoiman tietokantavaihtoehtoja.

Jelasticissa voit tuoda kaikki sovelluksesi samaan hallintaliittymään, ja saat kehittämäsi palvelut vielä vaivattomasti liitettyä yhteen. Et tarvitse enää muita sijoituspaikkoja sovellusympäristöillesi.

4. Ota Dockerista kaikki irti

Jelastic tukee luonnostaan myös Dockeria, jonka avulla rakennat ja viet sovellukset tuotantoon nopeasti, tehokkaasti ja edullisesti.

Jelastic parantaa Dockerin ominaisuuksia entisestään. Se mahdollistaa mm. automaattisen vertikaalisen ja horisontaalisen skaalautumisen sekä konttien hajauttamisen loogisiin osa-alueisiin. Ratkaisu soveltuu myös korkean käytettävyyden edellyttämiin High Availability -toteutuksiin, joissa määritetyn palvelukerroksen kontit monistetaan useammaksi instanssiksi tuottaen vikasietoisemman toteutuksen.

5. Vaivaton siirto läpi koko kehitys-testaus-tuotanto-elinkaaren

Jelasticista löytyy sisäänrakennettu sovellusten elinkaaren hallinta. Palvelu tukee eri versionhallintatyökaluja, kuten GIT ja SVN. Saat rakennettua ja julkaistua sovelluksesi nopeasti ja vaivattomasti.

Sinun ei tarvitse vaihtaa työkaluja tai ympäristöjä siirtyessäsi kehityksestä testaukseen ja tuotantoon, vaan Jelastic toimii sovelluksesi kotina koko sen elinkaaren ajan.

Kun tuotantosi on tehostettu oikeilla työkaluilla ja menetelmillä, automaatio-ominaisuudet ja keskitetty hallinta auttavat sinua saamaan enemmän irti nykyisistä resursseistasi.

6. Tukee monia tietokantoja

Jelasticin kanssa et joudu tekemään kompromissia tietokantaratkaisun kanssa, sillä tuki löytyy lähes kaikille yleisimmille tietokantateknologioille relaatiotietokannoista (mm. MySQL, Mariadb, MS SQL, PostgreSQL) NoSQL palveluihin (kuten Cassandra, MongoDB, Redis).

Jelasticissa kantapalvelut ovat välittömästi saatavilla, ja mitä todennäköisimmin voit pysyä jo entuudestaan tutuissa järjestemissä ja saada niistä vielä enemmän irti nopeampien käyttöönottojen ja resurssivapauksien myötä.

7. Jelasticilla tehoa DevOpsiin

DevOps (Developer + Operations) on IT-organisaation toimintatapa, joka tehostaa ohjelmistokehitystä. DevOpsissa korostetaan ketterän ohjelmistokehityksen menetelmiä sekä hyödynnetään automaatiota työn tehostamisessa.

Jelastic palvelee DevOps-kehitystä konttiteknologiaan tukeutuen. Jelasticissa DevOpsien eri kehityksen vaiheissa tarvitsemat työkalut löytyvät yhdestä ja samasta ympäristöstä, joten se ohjaa toimintaa luonnostaan DevOps-filosofian suuntaan.

8. Nopea ja riskitön kokeilu

Mitä jos Jelastic ei olekaan minua varten? Hukkaanko aikaa ja rahaa?

Käyttöönotto sujuu nopeasti, ja pääset aloittamaan heti. Jos Jelastic ei jostain syystä vakuuta, voit tietenkin viedä tuottamasi sovelluksen helposti johonkin toiseen ympäristöön.

Saat kauttamme Jelasticin kahden viikon ilmaiselle kokeilujaksolle. Et tarvitse luottokorttia, ainoastaan sähköpostiosoite ja puhelinnumero riittävät.

Ota Jelastic koekäyttöön täällä:

Kokeile Jelasticia ilmaiseksi

 


Kaipaatko lisää tietoa Jelasticista? Kirjoitimme Jelasticista Aloittajan oppaan, jonka voit ladata täältä:

Lataa Jelastic - Aloittajan opas

Heikki Lavanko
Kirjoittaja Heikki Lavanko