IT-ulkoistus, Digitaalinen työympäristö

IT-tarpeiden tulkkeja tarvitaan nyt kipeästi

IT-tarpeiden tulkkeja tarvitaan nyt kipeästi

Digitalisaation ja automaation aikaansaamasta työelämän murroksesta puhuttiin jo ennen kuin korona pisti meidän jokaisen elämän uusiksi. Tuskin kukaan osasi kuitenkaan täysin arvata, millaisia muutoksia työelämä tulee kokemaan kuluneen vuoden aikana. Tarve ymmärrettäville IT-palveluille ja -ratkaisuille on nyt suurempi kuin ehkä koskaan aiemmin.

”Internetin kuningattareksi” tituleerattu pääomasijoittaja Mary Meeker julkaisi keväällä 2020 koronaraportin, jossa hän totesi koronakriisin kiihdyttäneen työelämän murrosta. Digitaalinen transformaatio sai uutta tuulta alleen, kun etätöiden lisääntymisen myötä IT-ratkaisujen merkitys korostui päivittäisen työn mahdollistajina. Kasvanut IT-ratkaisujen tarve on nostanut painetta myös niiden kehitykselle; erään teknologiayrityksen johtaja totesi tällä viikolla tuotekehityksen ottaneen useamman vuoden kehitysharppauksia viimeisen puolen vuoden aikana. Korostunut digitaalisten ratkaisujen tarve ja niiden nopea kehittyminen nostattaa kysyntää puolestaan IT-tarpeiden tulkeille sekä toteuttajille.

Digitaaliseen transformaatioon linkittyy myös vahvasti tietoturvan merkitys. Hetki sitten julkisuuteen tullut tietomurto on yksi esimerkki digitaalisen aikakautemme onnettomuuksista, joita vastaan tulee tehdä toimia niin yrityksissä kuin yksilötasolla. Jokaisen yrityksen asiakkaan tulee voida luottaa, että heidän tietonsa käsitellään tietoturvallisesti.

Nopeat digiloikat haastoivat yritykset ja yksilöt

Keväällä iskenyt poikkeustilanne ei antanut yrityksille armonaikaa miettiä IT-hankintoja, kun etätyöpainotteiseen työelämään siirryttiin ryminällä. Yritystoiminta oli tärkeä pitää toiminnassa etätyön puitteissa, jonka vuoksi käyttöönottoja jouduttiin tehdä vauhdilla ja henkilöstön teknologiaosaamista ei ehditty välttämättä kartuttaa.

Nyt olisi viimeistään hyvä hetki ottaa happea ja varmistaa, että yrityksen IT-ympäristö on optimoitu yrityksen ja sen henkilöstön tarpeet sekä tietoturvallisuus huomioiden. Muuttunut työarki tulee tuskin palautumaan enää takaisin entiselleen, joten on tärkeää, että yrityksellä on käytössä päivittyvät, oikein valitut ja tietoturvalliset IT-ratkaisut, jotka palvelevat myös muuttuvissa tilanteissa.

Ymmärrettävä IT auttaa pysymään aallon harjalla

Vaatii aivan omanlaista osaamista toteuttaa moderneja IT-palveluita ja -ratkaisuja, mutta sitäkin laajempaa osaamista toteuttaa ne helposti ymmärrettävästi ja saavutettavasti. Kannustaisin yrityksiä kääntymään rohkeasti ulkoisten kumppaneiden puoleen, jotta yrityksen toiminnan mahdollistavien IT-palveluiden tuottaminen ja toteuttaminen ei jää vain muutaman sisäisen henkilön harteille.

Osaavan kumppanin käsissä IT-ympäristön sopivuus yritykselle on varmistettu ja IT-ratkaisut pysyvät ajan tasalla. Advanian palvelulupaus on toimia IT-tarpeiden tulkkina, mikä näkyy tavassamme tehdä töitä; asiantuntijamme ovat ”asiakkaan puolella pöytää” varmistamassa, että asiakas saa heille parhaiten sopivat ja tietoturvalliset ratkaisut käyttöönsä – ymmärrettävästi, helposti ja yrityskohtaiset tarpeet huomioiden.