Ulkoistaminen, Pk-yritykset

It-mörkö väijyy – kesytä se ulkoistuksella

Aino von Bonin
13.09.2019 | Aino von Bonin

IT-palvelutalo-Valtti

Tietotekniikan kuuluisi tukea ja edistää liiketoimintaa, mutta monessa yrityksessä näin ei ole. Niissä ilmaantuu jatkuvasti yllättäviä it-ongelmia, joihin kyetään reagoimaan vasta siinä vaiheessa, kun haasteilla on jo suoraa vaikutusta liiketoimintaan. Jos liiketoimintakriittinen järjestelmä pätkii, työt seisovat, työntekijöiden viihtyvyys ja motivaatio kärsivät. Seuraavana iskeekin haittaohjelma. Ei ihme, että ajoittain teknologia ahdistaa, ärsyttää ja suututtaa.

”Tämä on tilanne liian monessa pk-yrityksessä. Niissä ei ole omaa it-osastoa, vaan tietotekniikkaan liittyvät asiat on esimerkiksi annettu muutaman ihmisen sivuprojektina hoidettavaksi. He joutuvat sitten omin voimin painimaan päivästä toiseen vaihtelevien ongelmien kanssa”, it-palvelutalo Valtin toimitusjohtaja Atte Kekkonen kertoo.

”Pk-yritysten ei kannata yrittää hoitaa it:tä itse. Se on tehotonta, ja se vaarantaa liiketoiminnan jatkuvuuden koko ajan. Kun ulkoistaa arkipäivän liiketoimintakriittisen it:n pyörittämisen osaavalle kumppanille, yritys pääsee täysillä keskittymään liiketoiminnan kehittämiseen ja omien asiakkaiden palvelemiseen”, Kekkonen sanoo.

Luonnollisesti ammattilainenkin voi kohdata haastavia tilanteita – iso ero on se, ettei kyseessä ole mikään painajainen. Tilanne on toinen, jos joutuu ratkomaan it-ongelmia oman työnsä ohessa tai yrityksensä ainoana it:stä vastaavana henkilönä.

”Toimiva it sen sijaan rasvaa yrityksen rattaat reippaaseen vauhtiin. Ulkoistuksella monimutkainen it-infrastruktuuri muuttuu pk-yrityksen kannalta paljon yksinkertaisemmaksi. Silloin on vain yksi mörkö kymmenen sijasta, ja sekin on ulkoistettu varmoihin käsiin”, it-palvelutalo Valtin Kekkonen toteaa.

Hän korostaa kuitenkin, että pk-yritykselle ei ole samantekevää, minkä ulkoistuskumppanin se valitsee. Olennaista on se, että kumppani on erikoistunut palvelemaan saman tyyppisten yritysten tarpeita. Valtti on keskittynyt suomalaisten kasvavien pk-yritysten it-tarpeiden ratkaisemiseen kokonaisvaltaisella palvelulla. Erityisvalttina on selkokielisyys.

”Meitä on helppo lähestyä ilman, että tarvitsee puhua it-alan omalla slangilla. Me tulkitsemme yrityksen tarpeet ja toteutamme kaiken tarvittavan niiden täyttämiseksi”, toimitusjohtaja Kekkonen sanoo.

Valtin palvelut kattavat yrityksen it-kokonaistarpeet loppukäyttäjätuesta pilvipalveluihin ja jatkuvuuspalveluista asiantuntijatyöhön

Aino von Bonin
Kirjoittaja Aino von Bonin