Hybridipilvi, Pilvipalvelut

Hybridipilvi pistää kovat kortit pöytään

Valtti
30.08.2016 | Valtti

hybridipilven_valttikortit.jpg

Pilvipalveluiden suosio kasvaa tietomassojen lailla erittäin nopeasti. Digitalisoituva talous paisuttaa datamääriä ja tallennukseen liittyviä kustannuksia. It-budjetit ovat kuitenkin laskevalla käyrällä, ja dataa tallennetaan säästöjen toivossa täyttä häkää myös julkiseen pilveen. Niitä tutkitaan, kokeillaan ja käytetään nyt ahkerasti. 

Olemme havainneet, että monet eivät ymmärrä julkiseen pilveen sisältyviä riskejä ja kustannusrakennetta. Yrityksillä maksatetaan datan käsittelyyn ja siirtelyyn liittyviä tiedonsiirtomaksuja. Data ei aina ole tarpeeksi hyvin suojattu, ja laskut voivat yllättää pahanpäiväisesti. Perinteiset tallennusratkaisut voivat vastaavasti olla tehottomia, jäykkiä ja hintavia. Väitän, että parhaan vaihtoehdon tarjoaa uudenlaiseen pilvitallennusteknologiaan perustuva hybridipilvi, joka toimii saumattomasti yrityksen oman perusympäristön jatkeena. Se on verrattavissa vaikkapa hybridiautoon, jossa eri voimanlähteet toimivat sulavasti yhteen.
 

Seitsemän ulottuvuutta, miksi hybridipilvi tuo yrityksille kiistattomia hyötyjä

Käytettävissä, jaettavissa ja siirrettävissä oleva data.
Hybridipilveen tallennetun datan käytettävyys on erinomaista. Data on siirrettävissä asiakkaan niin halutessa myös toiseen konesaliin, eikä pakkoavioliittoa tarvitse solmia kenenkään kanssa.  

Kovia säästöjä. 
Datan louhinta, käsittely ja hallinta sujuu tehokkaasti. Erillisiä tiedonsiirtomaksuja ei peritä. Autollakin on halvempi liikkua ilman tietulleja. Kokemuksesta tiedän, että EMC:n uuden sukupolven pilvitallennusteknologia on puolet halvempaa kuin perinteinen tallennus. Laskelmat kertovat, että uusi pilvitallennus voi olla jopa neljänneksen edullisempi kuin kilpailevat julkipilvet.

Unohda ennustaminen.
Dataa ei tarvitse tuhota rahanpuutteessa, eikä kenenkään tarvitse tänään ennustaa kristallipallosta mitä dataa tarvitsee muutaman vuoden päästä vaikkapa analytiikkaan! Aktiivikäytöstä poistettu data voi olla muutaman vuoden päästä hyvinkin hyödyllistä.   

Maailmanluokan tehoja.
EMC:n pilvitallennuksen tarjoama skaalautuvuus, suorituskyky ja tehokkuus eivät jätä ketään kylmäksi. Suurtuotannon edut ovat väkeviä, eikä tallennus muodostu karavaanarien lailla teiden tukkeeksi.

Turvassa oleva tieto.
Asiakas saa takuun siitä, että tallennettu tieto on aina turvassa. Vuonna 2018 realisoituvat EU-tietosuojavaatimuksetkin täyttyvät, eli miljoonasakot eivät uhkaa. Liian monessa yrityksessä aktiivikäytöstä poistettu data on pahimmillaan heitteillä.

Näet ja tiedät mistä maksat.
Ketä nyt ei kiinnostaisi läpinäkyvät kustannukset? Oma punttikaan ei tutise, kun menot pysyvät hallinnassa. Jokainen saa mitä tilaa ja maksaa mitä käyttää.

Kotimaista palvelua ja osaamista.
Tuen tärkeys nousee pilvipalveluissa arvoon arvaamattomaan. Ilman osaamista pilvestä on luvattoman helppoa ostaa sikaa säkissä!

 

Suomalaisilla on sinänsä vallan mainio taipumus tehdä kaikki mahdollinen itse. Hybridipilven tapauksessa joku on onneksi tehnyt jo kaiken valmiiksi. Voittavat kortit ovat käden ulottuvilla!

Webast_hybridipilvi

Valtti
Kirjoittaja Valtti