IAM, HR

HR:n ja IT:n yhteispeli tuo säästöä ja sitouttaa työntekijän

Anu Puurula
24.02.2020 | Anu Puurula

Anu_Puurula_Valtti_Kumppanit

Monelle tulee mieleen it-henkilön olemassaolo vasta siinä vaiheessa, kun jotain menee vikaan tai oma tietokone ei toimikaan. Järjestelmät, tunnukset ja laitteet voi kaikki iloisesti unohtaa, kun it:llä on niistä varmasti hyvä ja tietoturvallinen koppi. Ennakoivasta yhteistyöstä olisi kuitenkin suurta etua, sillä toimiva ja hyvin suunniteltu it on osa yrityksen avaintoimintoja – kuten henkilöstöhallintoa.

Siinä missä it tuntee yrityksen tekniset ratkaisut, saatavilla olevat työvälineet ja käytetyt järjestelmät, on henkilöstöhallinnolla hallussaan työntekijöiden tarpeet aina työtehtävästä sen kestoon saakka. Hr on vastuussa työntekijäkokemuksesta, mutta digitaalinen työntekijäkokemus ei tunnu osuvan kenenkään tontille. Syytä kuitenkin olisi. 

Moderni työntekijä odottaa, että työvälineet laitteineen ja sovelluksineen ovat tarkoituksenmukaiset ja että niiden käyttöönotto on vaivatonta. Jos yrityksen teknologia tai siihen kytköksissä olevat prosessit eivät vastaa odotuksia, on riskinä menettää arvokasta ja kallista osaamista.

Työntekijät kaipaavat vapaa-ajalta tuttua digikokemusta myös työssään

VMwaren kyselyssä peräti 89 % vastaajista koki, että it ja hr voisivat tehdä paremmin yhteistyötä parantaakseen digitaalista työntekijäkokemusta. Lähes puolet vastanneista eivät edes tiedä, että kumman tontille heidän digitaalinen kokemuksensa mahtaa osua. Vastaus on kuitenkin varsin yksinkertainen. 

Onnistuneen digitaalisen työntekijäkokemuksen rakentaminen vaatii suunnittelua ja yhteistyötä molempien osastojen välillä, sillä kummallakin on oma uniikki näkökulmansa henkilöstön it-asioihin. Työntekijöiden ja -hakijoiden kanssa työskentelevä hr tietää, miten ihmiset haluavat tehdä työnsä. It osaa vastata toiveisiin ja odotuksiin, mutta suora yhteys henkilöstöön puuttuu.

Hyvä digitaalinen työntekijäkokemus tuo selvää kilpailuetua ja tehoa tekemiseen ihan maalaisjärjelläkin ajateltuna. Tämä pitää kutinsa myös tilastollisesti. Yritykset käyttävät peräti 33 % irtisanoutuneen työntekijän vuosipalkasta löytääkseen tälle seuraajan. Jos tarpeettomia irtisanomisia voidaan välttää pitämällä työtekijä työhön ja työvälineisiin tyytyväisenä, miksi ihmeessä et tekisi niin? 

It-alan huippuosaajista jopa 71 % odottaa, että työpaikalla hyödynnettävän teknologian taso vastaa laitteiden ja sovellusten käyttökokemusta kotona ja vapaa-ajalla. Nämä ammattilaiset lähtevät ensimmäisenä, jos työpaikan teknologia ja niihin liittyvät prosessit eivät vastaa odotuksia. Älä ota turhaan sitä riskiä. 

Konkreettisia vinkkejä työntekijäkokemuksen parantamiseen automaation avulla on tarjolla 26.3. klo 08:30 – 09:00 järjestettävässä webinaarissamme. Tule mukaan!

Webinaari: Hr, turvaa selustasi automaatiolla

 

Anu Puurula
Kirjoittaja Anu Puurula