Digitaalinen työympäristö, Valtti, ValttiJengi

Tutustu blogissa Miikan ajatuksiin Valtin ratkaisumyynnin tehtävään ja Valttiin liittyen!

Pia Santanen
04.10.2021 | Pia Santanen

Valtti_jengi

Haastattelin tuoreinta ratkaisumyyjäämme Miika Mannista työstään Valtilla; hän liittyi remmiin kesän aikana, eli takana on nyt muutama kuukausi valttilaisuutta. Lue lisää Miikan ajatuksista rooliin ja Valttiin liittyen alta. 

Valtin ratkaisumyyntitiimi keskittyy erityisesti sovellusmyyntiin, kuten Sharepoint ja Valo -intranet-ratkaisuihin. Jokainen Valtin myyjä edustaa kuitenkin työssään koko Valttia, johon sisältyy laaja palveluportfoliomme. Oman osaamisen ei tarvitse kuitenkaan kattaa kaikkea tekemistämme, sillä Valtin riveistä löytyy monipuolisesti osaamista. Miikalla on jo pitkä ura IT-alan myyntihommista; hän aloitti vuonna 2010 pelifirmassa, ja on toiminut myöhemmin niin digitaalisen myynnin parissa kuin konesali - ja pilvipalvelumyynnissä. Myös räätälöidyt sovellukset, kuten DevOps ja UI/UX-puoli kuuluvat Miikan myyntirepertuaariin. Myyntityötä tasapainottaa vapaa-ajalla perheen pienempien kannustaminen futiskentän laidalla sekä oma golfharrastus.

Miika ManninenKollegana Miika (kuvassa) kuvailee olevansa huumorintajuinen ja auttavainen. Hän onkin nauttinut Valtilla siitä, että tarjousten teon myötä yhteistyötä pääsee tekemään todella osaavien ammattilaisten kanssa. Tärkeimpiä sisäisiä sidosryhmiä ovat konsultit, projektipäälliköt, kehittäjät ja sisäinen liiketoimintajohto. Miika kuvailee, että asiakkuuksia löytyy hyvin laidasta laitaan - keskikokoisista yrityksistä isoihin konserneihin. Iso osa työajasta kuluukin nimenomaan asiakastyöskentelyssä. Parasta onkin kuulemma, kun pääsee auttamaan asiakasta löytämään aidosti parempia ratkaisuja ja täten näkemään, että asiakas hyötyy ratkaisuistamme sekä avustamme omassa liiketoiminnassaan. Toki myyjänä Miika kertoo iloitsevansa myös myynticasejen voittamisesta; se kyllä nostaa fiiliksen kattoon!

Millainen ratkaisumyyjä tiimiin sopii?

Tiimiin tulevan kollegan olisi hyvä ymmärtää myynnin lainalaisuudet ja omata energinen sekä positiivinen asenne. Sinnikkyys on myös tärkeää, sillä kaupat eivät aina ratkea hetkessä. Tehtävässä pärjää, kun haluaa aidosti kuunnella asiakasta ja asiakkaan tilanteen pohjalta tarjota parasta ratkaisua; tämä ei siis ole ”tuputusmyyntiä”. Tuleva kollega voi olla myös enemmän uransa alkutaipaleella; meidän kokeneet kollegat ovat valmiita sparraamaan ja kehittämään asioita yhdessä uuden tiimiläisen kanssa.

Asiakastyön ja sisäisen yhdessä tekemisen lisäksi Miika on Valtilla nauttinut etätyömahdollisuudesta. Lisäksi hän kokee, että Valtilla on hyvät työsuhde-edut ja Kalasataman toimisto sijaitsee kivalla alueella hyvien kulkuyhteyksien varrella. Konsernin perehdytysprosessi saa myös kiitosta Miikalta; kalenteriin oli mukavasti varattu tapaamisia tarpeellisten sidosryhmien kanssa ja vastaanotto oli lämmin.

Toki Valtillakaan ei kaikki vielä ole täydellistä, ja Miika nostaakin esille, että tarjoamaa olisi hyvä laajentaa vielä enemmän räätälöityihin ratkaisuihin, joissa suunnitellaan ratkaisut täysin asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Ja on hyvä huomioida, että kasvavassa yrityksessä on kova muutos meneillään, ja osa prosesseista on vielä kehitteillä. Keskeneräisyys ei ole kuitenkaan ainoastaan huono asia, sillä se antaa hienon mahdollisuuden päästä ehdottamaan asioita ja vaikuttamaan tulevaan.  

Muutama sana Valtista

Valtista vielä muutama sana; täällä meillä panostetaan ja kannustetaan aidosti osaamisen sekä oman ammattitaidon kehittämiseen. Työkulttuuri on eteenpäin menevä, rento ja avoin; tekemisen meininkiä piisaa. Työntekijöiden hyvinvoinnista halutaan pitää huolta, ja etätyömahdollisuudet sekä joustava työaika helpottavat arjen sujumista. Lisäksi meillä on todella passelit työsuhde-edut, kuten täydet lomat heti työsuhteen alusta alkaen, lounas- ja virike-etu, erittäin laaja työterveyshuolto, sairaan lapsen hoitoetu, vapaa-ajan tapaturmavakuutus, hammashoitoetu ja etätyöpisteen tuunausavustus.

Tsekkaapa lisätietoja Valtista ja avoimista työpaikoista meidän urasivuiltamme:

Katso avoimet työpaikat

Hakeminenhan on superhelppoa; muutama napakka kysymys ja se on siinä. Tervetuloa porukkaan! 😊

Rekryterkuin,
Pia

Pia Santanen
Kirjoittaja Pia Santanen