Lähituki, Valtin palvelun tekijät, Valtti

Esittelyssä Valtin palvelun tekijät -  Entinen yrittäjä yritysten it:n asialla

Aino von Bonin
12.02.2019 | Aino von Bonin

Ketkä tekevät Valtin palvelun? Haastattelin lähituessamme työskentelevää Peter Caseliusta kuullakseni yhden osaajamme tarinan. Miten mies päätyi suomalaiseen pk-sektoriin keskittyvän it-palvelutalon lähitukeen töihin?

Caselius_Peter 

Peter on aina halunnut kehittää itseään ja oppia. Itsensä haastaminen ja ongelmien ratkaisu on ollut miehelle luontaista. Ehkä siksi hän päätyikin uransa alkuvaiheessa yrittäjäksi. Usean yrittäjyysvuoden aikana tutuksi tuli niin pelipalvelimet, verkkokehitys kuin kansainvälinen liiketoiminta, erityisesti Yhdysvalloissa. Muutama vuosi sitten Peter kuitenkin päätti hypätä sille kuuluisalle "epämukavuusalueelle" ja siirtyi kiinteistöhuoltoalalle. Parin vuoden työskentelyn jälkeen Peter huomasi kuitenkin päätyneensä kiinteistöalallakin it-hommiin ja päätti hypätä sinne minne veri tuntui vetävän.
 

Loppukesästä 2018 Peter on työskennellyt Valtilla. Lyhyessä ajassa hän on päässyt tekemään monipuolisesti lähituen eri tehtäviä. Työn alla on ollut tietenkin monenlaista tekemistä Office 365-palvelun käyttöönottosta palvelinkonfigurointeihin. Iso osa työajasta on kulunut asiakkaan tiloissa, jossa Peter on päässyt auttamaan asiakasta tietohallinnon suuntaviivojen suunnittelussa yhdessä asiakasyrityksen talousjohtajan ja it-päättäjän kanssa. Mies kiittelee myös sitä, että on voinut itse vaikuttaa oman toimenkuvan kehittymiseen ja vastuutakin on kertynyt.

Mikä on ollut suurin ero verrattuna entiseen yrittäjän arkeesi?

”Yrittäjyyteen liittyy tietenkin oma vapautensa. Onneksi Valtillakin voin kehittää itseäni ja yritys itsessään pyrkii kehittymään ja menemään eteenpäin. Nyt minulla on taustalla organisaation tuki. Tuntuu, että meillä porukka on myös kavereita keskenään. Yrittäjän arkeen verrattuna yhteistä tekemistä on tietysti myös enemmän. Murhamysteerit pikkujouluissa ja virkistystoiminnan pitämät ”noppakerhot” ovat hauska lisä työarkeen.”

Miten kuvailisit lähituen hyötyjä asiakkaan näkökulmasta? 

”Arki on kiireistä. Osaajia ja hyviä tyyppejä ei ole töissä tietenkään koskaan liikaa. IT:n toimimattomuus kiristää hermoja ja ongelmien selvittelyyn tuhrautuu aikaa. Joskus järjestelmän päivitys tökkii tai yhteydet pätkivät. Lähitukipalvelu on apuna juuri silloin, kun tukea eniten tarvitaan. Tukitiimi auttaa, kun apua tarvitaan paikan päällä tai kun ei oikein tiedetä keneen it-pulmien kanssa pitäisi kääntyä. Tarvittaessa lähituen apu on käytettävissä myös vaikkapa muuttotilanteissa tai laajemmissa it-haasteissa Valtin asiantuntijaorganisaatioon tukeutuen. Lähituelta kehtaa aina kysyä. ”

Ota yhtettä Peteriin LinkedIn:ssä

Lue Palvelun tekijät-blogisarjan muut jutut tästä!

Aino von Bonin
Kirjoittaja Aino von Bonin