PaaS

Ensikertalaisen nostot vuoden 2016 Slush-tapahtumasta

Aino von Bonin
01.12.2016 | Aino von Bonin

2016-11-30-PHOTO-00000027.jpg

Tänä vuonna pääsin ensi kertaa mukaan teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushiin. Mitä jäi tälle markkinointidaamille ensimmäisestä Slushista käteen?

Teknologia-ala on tulessa

Ihan noin kirjaimellisestikin Slushissa nähtiin paljon tulta. Tapahtuman milijöö oli tummanpuhuva ja nuotiot lavalla herättivät markkinointidaamin huomion. Ihmisten innostus tarttui helposti ja ensikertalaisena iloitsin avoimesta ja positiivisesta ilmapiiristä. Myös kriittisiä kommenttejakin on toki kuultu. Se kertonee tapahtumaan liittyvästä intohimosta ja paneutumisesta. 

Ota riskejä, kurottele korkealle         

          
How We Failed Our Way to Success- paneelikeskustelun supernimet kannustivat kuulijoita ottamaan riskejä. Supercellin Ilkka Paanasen, Spotifyn Daniel Ekin ja Skypessä vaikuttaneen Niklas Zennströmin viesti jäi ainakin omaan mieleeni. Moka voi olla lahja, mutta tavoitteet ja iso kuva tulisi pitää mielessä myös mokaillessa. Kaikkien puhujien näkemyksissä onnistumisten takana oli luonnollisesti ihmiset ja ihmisten työn & luovuuden tukeminen. 

 

 

Tämä puheenvuoro oli itselleni mieleenpainuvin. Voit katsoa sen kokonaisuudessaan yllä olevan videon kautta. 

Suomi on hyvä paikka

Suomi.jpg
Suomesta ponnistaa nyt paljon luovuutta, intoa ja osaamista. Sen aisti Slushissa selkeästi. Suomesta nousee kasvuyrityksiä nopeasti ja osaajista on monin paikoin pulaakin. Suomi on myös hyvä paikka datalle, mikä lämmittää kotimaisen konesalipalvelutarjoajan mieltä. Pohjoismaat ovat jopa suosituin Tinderin Passport-virtuaalimatkailun matkakohde. Pohjolassa riittää siis pöhinää.

Design luo uutta

Design-vetoiset yritykset kiinnostavat rahoittajia. Insinöörien lisäksi nyt puhutaan design-tiimin kanssa. Marko Ahtisaaren luotsaamassa keskustelussa panelistit näkivät designin yritysten kilpailukyvyn sydämessä. Monet suuret yritykset ovat lähes kriisissä innovaatiokyvyn edessä. Siilot hidastavat innovointia ja palvelujen kehittämistä. Tätä mekin tutkimme keväällä. Suomalaisyritysten digitaalisen palvelukehityksen ja innovoinnin tiellä seisovat useimmiten riittämättömät resurssit, vanhentunut tai muuten epäsopiva teknologia sekä puutteellinen osaaminen. Näin kertovat haastattelemamme liiketoiminta- ja IT-johdon edustajat. Tulevaisuuden haasteena lieneekin luovien ja teknisesti pätevien osaajien houkuttelu. 

 
Kaiken pöhinän ja pärinän keskellä herää tietenkin ajatus myös teknologia tuomien hyötyjen toteutumisesta. Slushin kaltaiseen tapahtumaan liittyy varmasti paljon myös ideoita ja ajatuksia, jotka eivät koskaan varsinaisesti konkretisoidu. Yksi hyvä paikka aloittaa on varmistaa digiratkaisuille luotettava, moderni alusta, joka edistää ratkaisun kaupallista menestystä.        

Ensi vuonna meidän jengiä nähdään varmasti jälleen Slushissa. Sillä välin, mikäli sinun digitaalinen ratkaisu kaipaa hyvää ja luotettavaa kotia, otahan yhteyttä!         

Aino von Bonin
Kirjoittaja Aino von Bonin