Tietoturva, Jatkuvuuspalvelut, Asiantuntijapalvelut

Asiantuntijoiden nostot VMworld 2021 -tapahtumasta

Rea Björkman
19.10.2021 | Rea Björkman

VMworld-1

VMwaren vuotuinen asiakastapahtuma VMworld järjestettiin 5.-7.10.2021. Tapahtuma oli jälleen kerran täynnä upeita keynote-sessioita, tuotejulkistuksia, päivityksiä, demoja, työpajoja, innovaatioita sekä niitä parhaita tarinoita “oikeasta” elämästä ja toimintaympäristöistä.

Tapahtuman esitykset ovat katsottavissa jälkikäteen ihan sellaisenaan ja tulee tulevien kuukausien aikana siirtymään ainakin yleisimpien esitysten osalta “on-demand” valikoimaan katseltavaksi, sekä VMware sisältökanaviin YouTubessa.

Valtin Digitaalisen työympäristön tiimin VMware-ammattilaiset Peter, Sami ja Ville ovat tehneet omat suositukset sisällöstä EUC (End User Computing) -kulmalta. EUC kattaa päätelaitteet, virtuaaliset työasemaratkaisut (VDI) sekä päätelaitteiden tietoturvan.

Peter Giesa LinkedInSami Huhtala LinkedInVille Raassina LinkedIn

Pelkästään EUC-sessioita tapahtumassa oli 200 kappaletta, joten katsottavaa riittää

Tässä vielä lyhyt yhteenveto ennen kun sukelletaan striimeihin:

Keskiössä tänä vuonna on VMware Anywhere Workspace, joka koostuu: Workspace ONE, VMware SASE ja Carbon Black –tuotteista, sekä tietysti VMware Horizon VDI –ratkaisuista.

Hybridi-työskentelyn mahdollistavat ratkaisut esitellään tämän kokonaisuuden ympäriltä. Tuotteet ja konsepti itsessään mahdollistavat tulevaisuuden työympäristöjen helpon ja tietoturvallisen käytön, hallinnan ja tietoturvan.

Mistä VMware Anywhere Workspace -ratkaisumallissa on oikeastaan kyse? 

  • Käyttäjille mahdollistetaan pääsy järjestelmiin ajasta ja paikasta riippumatta – älykkäästi hallituilla laitteilla (VMware SASE, VMware Workspace ONE)

  • Tietoturva on keskiössä (VMware Carbon Black)

  • Kaikki mahdollinen automatisoidaan (VMware Workspace ONE)


Odotamme mielenkiinnolla, mitä uutta kuulemme VMwarelta tämän ratkaisumallin ympäriltä. Monet asiaskasyritykset hyödyntävät jo mallin ratkaisuja myös Suomessa. 

VMWorld 2021 KEYNOTE-SESSIOITA (Huom. vaatii kirjautumisen)

Keräsimme listan mielenkiintoisia sessiota VMworld'istä erityisesti suomalaisten organisaatioiden näkökulmasta. Keynote-sessiot sopivat roolista riippumatta kenelle vaan, syvemmät tekniset sessiot ovat erityisesti antoisia, jos työroolisi on tekniseen puoleen kallellaan. Nappaa siis kahvikuppi kaveriksi ja tsekkaa nämä! 

General Session: Accelerating Innovation, Strategies for Winning Across Apps and Cloud [GEN3103]
VMworld 2021 Keynote-sessio: Nykypäiväinen multi cloudin hyödyntäminen ja VMware -valmiudet busineksen, teknologian ja tosi elämän kokemuksia VMware asiakkailta.

Anywhere Workspace Solution Keynote: The Future of Hybrid Work Made Possible Today [VI3130]
VMWare “Anywhere Workspace” -konseptin läpikäynti Keynote-sessiossa. Tulevaisuuden teknologiat, jotka ovat VMware EUC -käyttötapausten ytimessä.

End-User Computing Solution Keynote, Day 1: Vision and Announcements [EUS2470]
Syventävä katsaus Anywhere Workspace –konseptin teknologioihin, sekä osa-alueisiin. EUC-puolen teknologiajohtaja Shawn Bass avaa Workspace ONE ja Horizon VDI -puolen näkymiä ja tuotejulkaisuja.

End-User Computing Solution Keynote, Day 2: Technical Deep Dives on SASE and Horizon [EUS2467]
Shawn Bassin johdolla syvennytään VMware EUC -teknogioihin ja -julkaisuihin. VMware SASE (Secure Access Service Edge), Workspace ONE ja VDI -teknologioiden käyttö “Zero Trust” –käyttötapauksissa ja saavuttamisessa.

EUC TIETOTURVA

How to Prevent Ransomware Attacks [SEC2659]
Etä-, lähi-, ja hybridityö siirtää käyttäjät erilleen perinteisestä yritysverkosta ja laitteiden tietoturvaan panostaminen korostuu entisestään. Troijalaisten, haittaohjelmien, sovellus- ja käyttöjärjestelmätason tietoturva-aukkojen havaiTseminen Carbon Black Cloud – ratkaisulla.

VMware on VMware: Zero Trust Security Story [SEC2715]
Erittäin mielenkiintoinen sessio, kuinka VMware tekee omissa yritysverkoissaan ja ympäristössään “Zero Trust” – konseptin mukaista modernia tietoturvaa, laite- ja käyttäjähallintaa. “Best-Practise” -tyyppisiä ohjeistuksia, sekä tietoturvan ja käytettävyyden perustana VMware Workspace ONE, Carbon Black, Secure Access, sekä Horizon VD -ratkaisut.

Securing Remote Workforce via VDI Security with VMware Carbon Black Cloud [DEM3005]
Carbon Black suojaa myös Horizon VDI -ratkaisut ja integroituu VMware Vsphere -alustainfraan.


EUC LAITEHALLINTA (DESKCON 2021!)

Drop It Like It’s Hot Reloaded: The Windows Dropship Session is Back [EUS1581]
Windows 10toimitus käyttäjälle kotiin tai etätoimistoon ilman välikäsiä, käyttöönotto suoraan “paketista”. Dropship – provisiointi läpikäynti teknisessä sessiossa!

Don’t Sweat. Automate: Automating Task Sequencing for Savvy Win Admins [EUS2097]
Freestyle Orchestrator –työkalun ominaisuuksien läpikäyntiä, low-code-/no-code -mallilla tehtyjen työnkulkujen käyttöä laitteen, sovellusten ja asetusten hallinnassa. VMware Workspace one uusi ominaisuus esiteltynä VMware- asiantuntijoiden sessiossa.

Avoid a Rough Patch: Manage Windows Patching at Scale from The Cloud [EUS2491]
Workspace ONE -laitehallinnan käyttöjärjestelmä ja sovelluskorjausten “pätchäys” mekanismien läpikäyntiä ja parhaita käytäntöjä.

EUC VDI

Workspace ONE and Horizon – Better Together [EUS2680]
Workspace ONE laitehallinta, yhdistettynä Horizon VDI -ratkaisuihin. Lisäksi tulevat hallitut virtuaalikoneet konsepti esiteltynä, joka mahdollistaa ulkoisille-, väliaikaisille- ja esim. sopimustyöntekijöille helpon tavan päästä käyttämään yrityksen hallittua laitetta ilman hallittua fyysistä laitetta. BYOD-mallin uusi tuleminen.

Blasting your way into the Extreme with VMware Horizon [EUS1834]
VMware Horizon VDI ytimessä on “Blast”-protokolla, joka oletuksena hoitaa päätelaitteen ja VDI-koneen välisen tietoliikenteen. Blast kehittyy koko ajan ja mahdollistaa koko ajan paremmat vasteajat, ruudunpäivitykset ja liitännäislaitteiden käytön.

VDI Nerdfest 2021: Demos That Make Admins Drool [EUS1289]
VMware EUC-kentän kovat nimet Jon Towles (Mobile Jon) ja Johan van Amersfoort, käyvät läpi demossa VMwaren nykyisillä teknologioilla mahdolliset käyttötapaukset käyttäjän on-boardauksesta, VR-laseilla tapahtuvaan pelaamiseen, tulevaisuuden käyttöliittymät ja käyttötapaukset ovat täällä jo tänään 😊


Mitä sessiot olivat mielenkiintoisimmat sinulle?
Haluatko kuulla lisää VMware Anywhere Workspacesta?
Varaa demo tästä

Rea Björkman
Kirjoittaja Rea Björkman