Asiantuntijapalvelut, Pk-yritykset

Älä ole oman onnesi it-seppä – osta tietohallintopäällikkö palveluna

Timo Villemson
15.10.2019 | Timo Villemson

Pienen ja keskisuuren yrityksen it-johtaja on yksinäinen susi, joka kantaa harteillaan niin yrityssalaisuuksien, työn päivittäisen sujuvuuden kuin liiketoiminnan kehittämisenkin taakkoja. It-maailman kehittyminen on jokaiselle yritykselle sekä uhka että mahdollisuus: uhka, jos putoaa kehityksen kärryiltä ja suuri mahdollisuus, mikäli yritys onnistuu valjastamaan it:n liiketoimintansa kehityksensä ajuriksi. Siksi it-palveluiden ulkoistaminen osaaviin käsiin on bisneksen kannalta älykäs ratkaisu.

tietoturvapäällikkö palveluna

It on aina kulu, ja laadukas it on kehnoa kalliimpaa. Oikean kumppanin kanssa se voi kuitenkin olla investointi, joka maksaa itsensä takaisin yrityksen kehityksenä ja kasvuna. Tietohallintopäällikön ostaminen palveluna Valtilta tarkoittaa käytännössä 120 hengen osaamisen saamista taloon sen sijaan, että yksi it-henkilö tai pieni osasto yrittäisi pitää osaamistaan ajan tasalla. Valtin koko osaaminen on käytössä yhden luukun periaatteella, joten it:n ajantasaisuus ja tarkoituksenmukaisuus ei ole kiinni siitä, pysyykö oma it-johtaja tai -osasto kehityksessä ajan tasalla.

It:tä ei tehdä it:n vuoksi

Ihanteellinen malli tietohallinnon ulkoistukselle sisältää Valtissa paljon yhteistä suunnittelua ja pohdintaa. Mitä enemmän rakennamme molemminpuolista luottamusta, sitä vähemmän it:ssä on kyse pelkästä it:stä: pystymme antamaan panoksemme liiketoiminnan kehittämiseen it:n avulla.

Tietohallintopäällikköpalvelumme ydin hyödyt tiivistyvät näihin kolmeen asiaan:

  1. budjetin ennakoitavuus: Palvelun suunnittelu ja it-roadmap tehdään useammalle vuodelle, jolloin uudistustarpeet nähdään horisontissa ja it-kulut saadaan vuosibudjettiin hyvissä ajoin
  2. it:n ennakoitavuus: asiantuntijamme seuraavat alan kehitystä ja uudistusprojektit on mahdollista suunnitella niin, että ne eivät ole ulos tullessaan jo vanhentuneita
  3. liiketoimintaa palveleva vahva palvelukokemus: asiakkaan huolettomuus kuuluu palvelulupaukseemme 

It-palvelua yhden luukun taktiikalla

Tietohallintopäällikkö on it-kokonaisuus, jolla on yritykselle yhdet kasvot. Oma yhteyshenkilö Valtin suuntaan tuo kaivattua huolettomuutta ja Valtin yhteyshenkilö oppii tuntemaan yritystä sekä sen toimintatapoja yhteistyön edetessä.

Kumppanuus, laadukas palvelu ja joustavat toimintamallit takaavat sen, että yrityksen it voi olla kasvun varmistaja sekä toiminta on turvattua ja vakaata. Yrityksen loppukäyttäjät eivät välttämättä edes huomaa ulkoistusta, kun prosessi on suunniteltu katkottomaksi ja it on edelleen ”kuin kotonaan” yrityksessä.

Kun Valtin yhteyshenkilö tuntee yrityksesi it:n ja liiketoimintatarpeet, pystymme tarjoamaan kaivattua näkemystä tulevaisuuden ratkaisuista.

Läpinäkyvyys tietohallintopalvelun valttina

Ulkoistuksen myötä kannamme harteillamme aitoa vastuuta asiakkaan it:n toiminnasta, relevanttiudesta ja kustannustehokkuudesta. Haluamme myös tarjota mahdollisuuden happotestata palvelumme, ja siksi asiakas voi halutessaan voi tilata auditointeja yhteistyökumppanimme kautta.

Isossa kuvassa tavoitteena on luottamussuhde, jossa IT toimii asiakkaan liiketoiminnan tavoitteiden mahdollistajana.

Asiakas on aina oikeassa siinä, mihin he haluavat pyrkiä. Me haluamme tarjota parhaat keinot tavoitteiden saavuttamiseen.

Haluatko kuulla lisää?

Lue lisää tietohallintopäällikköpalvelusta

Timo Villemson
Kirjoittaja Timo Villemson