Konesali- ja infrapalvelut

5 vinkkiä tietoturvallisen konesalipalvelun tarjoajan valintaan

Aino von Bonin
22.04.2020 | Aino von Bonin

_MG_3192-1

Kokonaisvaltainen it-kumppani näkee miten loppukäyttäjien laitteet ja sovellukset toimivat päivittäisessä käytössä. Lisäksi it-kumppani pystyy huolehtimaan pilvissä olevista työkuormista - lopputuloksena end-to-end -palvelutoimitus, ilman työjonosta toiseen odottelua. Tarjoamme paikallisista konesaleistamme tuotettavat pilvipalvelut hallitusti ja tietenkin myös julkipilven mahdollisuudet.  Lue 5 vinkkiämme tietoturvallisen konesalipalvelun tarjoajan valintaan.

Aseta sijainti ja kotimaisuus etusijalle

Suosi suomalaista, sillä Suomi on turvallinen maa – ja se pätee myös konesalipalveluihin. Vaikka sääolosuhteemme lähentelevät silloin tällöin neljää vuodenaikaa yhden tunnin aikana, on poliittinen ilmastomme lauhkea. Luonnonkatastrofit eivät piinaa ja sähkön saanti on talvimyrskyinäkin varmaa.
Asiakkaamme voivat tuoda konesalitiloihin myös omia laitteita ja toteuttaa joustavasti konesalikahdennuksia.

Yrityksen toiminnasta riippuen osalle yrityksistä datan sijaitseminen Suomessa on aivan ehdoton vaatimus. Toisissa yrityksissä datan fyysiselle sijainnille ei taasen ole sen suurempaa merkitystä. Yhtä kaikki, sinäkään et varmasti ole valmis tinkimään tietoturvasta, joka meillä kotimaisilla palveluntuottajilla on varmasti hanskassa.

Vaadi ihmiskontaktia

Aikoina, jolloin asiat hoidetaan pitkälti verkossa ilman ihmiskontaktia, on todella arvokasta, että on ihan konkreettisesti olemassa paikka, johon soittaa ja jossa yhteydenottoosi vastaa oikea ihminen. Tutut yhteyshenkilöt ovat kultaakin kalliimpia, sillä he tuntevat sinut sekä liiketoimintasi ja osaavat tarjota juuri niitä ratkaisuja, jotka ovat kurantteja teidän yrityksellenne.

Odota odottamatonta ja pohdi, miten tietoturvallisten konesalipalveluiden tarjoaja toimii silloin, kun tilanne on kriittinen? Minkälainen suunnitelma kumppanilla on yrityksellenne tarjota? Ilman poikkeustilanteen suunnitelmaa on vaikea toimia suunnitellusti. Suunnitelmallisuus tarjoaa mahdollisuuden tarttua toimeen nopeasti.

Pidä yhteyshenkilön asiantuntijuus keskiössä

Vaadi kumppaniltasi näkemyksiä ja proaktiivista otetta. Osaavan konesalipalvelun tarjoajan asiantuntijoiden on syytä olla perillä alan trendeistä, kehityksestä ja viimeisimmistä teknologioista. Sen lisäksi on ymmärrettävä lainsäädännön muutoksia. Uskalla rohkeasti vaatia uusia ideoita omaan liiketoimintaan ja palveluiden tuottamiseen. Esimerkiksi monipilviympäristössä, eli multicloudissa yhdistetään eri pilvitoimittajia – olivat ne sitten hybridiratkaisuja yksityisen ja julkipilven välillä tai useampia julkipilviä. Tällaisilla ratkaisutarjouksilla IT-kumppanisi osoittaa todellisen arvonsa sen osalta, miten monipuolisesti he pystyvät juuri sinun yrityksesi tarpeisiin vastaamaan.

Mahdollisuus konesaliratkaisun kohdentamiseen tietoturvallisesti kriittisten palveluiden ja datan osalta

On erittäin viisasta määrittää se, mikä juuri teidän palveluissanne on kriittistä ja miten haluatte sen turvattavan. Tietoturva koskettaa laajalti kaikkea tekemistä ja sen haavoittuessa kriittiset palvelusi ovat todellisen vaaran edessä. Varmista palveluntarjoajaltasi, että toimenpiteet ovat kohdennettu oikein. Avoimuus toimii tässäkin: pyydä palveluntarjoajaasi kertomaan ja näyttämään, miten kohdennukset ovat tehty.

Varmista tietoturvan sertifioinnit

Ajattele, että olet hankkimassa itsellesi ja yrityksesi kriittisille toiminnoille turvaa. Turvallisuudentunne on yksilötasolla meidän perustarpeemme ja ulkoistetut konesalipalvelut ovat juuri sitä varten, että sinä voit nukkua yösi rauhassa.

Valtin tarjoamat tietoturvapalvelut on sertifioitu ISO 27001 -sertifikaatilla. Varmistamalla palveluntarjoajasi tietoturvan sertifioinnit, varmistat yrityksenne tietoturvallisuuden konesalipalveluiden näkökulmasta. Yritystä uhkaavat ulkoiset tekijät ovat usein hyvin lähellä sitä hyvin arkipäiväiseltäkin tuntuvaa tekemistä, mutta juuri niihin useimmiten toistuviin toimintoihin meidän tulisi koko ajan kasvavissa määrin kiinnittää huomiota ja kysyä: miten me voimme tätä kehittää ja parantaa?

 

Haluatko keskittyä ydinliiketoimintaasi ja jättää tietoturvasta huolehtimisen muille? Me varmistamme, että yrityksesi tietoturvan kannalta oleelliset konesalipalvelut toimivat kuten pitääkin ja ovat teknisesti ajan tasalla.


LATAA: KONESALIPALVELUJEN ULKOISTAJAN MUISTILISTA

Aino von Bonin
Kirjoittaja Aino von Bonin